Presidència

L’Invat·tur acull un debat sobre els festivals intel·ligents, el Benidorm Fest i la implicació hotelera en l’activitat musical

27/09/2022
  • La primera entrega de les IV Jornades Tiim (Turisme & Indústria Musical) se celebrarà a Benidorm, on especialistes destacats analitzen el futur del turisme musical
  • Els debats estan organitzats per l'Associació de Promotors de la Comunitat Valenciana en col·laboració amb Turisme Comunitat Valenciana

El pròxim 4 d'octubre, l'Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat·tur) acollirà el primer lliurament de les IV Jornades Tiim (Turisme & Indústria musical) per a debatre sobre els festivals intel·ligents i la revisió dels models existents, el cas del Benidorm Fest en la promoció turística i la importància de la implicació hotelera en els esdeveniments musicals. 

Es tracta de les jornades sorgides en 2019 com a fruit del conveni de col·laboració entre l'Associació de Promotors Musicals de la Comunitat Valenciana (MusicaProCV) i Turisme Comunitat Valenciana, que, en la seua quarta edició, recalen per primera vegada a la ciutat de Benidorm. 

La segona entrega de la convocatòria tindrà lloc a Castelló de la Plana el 4 de novembre, durant la celebració de la 10a Fira Trovam, i la tercera, a València, els dies 24 i 25 de novembre a l'Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències Príncipe Felipe.  

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i el president de MusicaProCV presentaran aquestes jornades, que són pioneres en el seu gènere al nostre país i pretenen ajudar a definir les línies estratègiques de desenvolupament del turisme musical, un fenomen que en els últims anys ha cobrat auge i que a la Comunitat Valenciana presenta un gran potencial.

Present i futur del turisme musical

En la jornada s'abordarà el present i el futur del turisme musical. Els àmbits de la música i el turisme s'enfronten a grans reptes per a millorar-ne la competitivitat i desenvolupar models que facen de la Comunitat Valenciana un lloc referent del turisme musical. 

Com millorar les experiències de les persones usuàries; de quina manera es pot diferenciar un festival de la competència i tindre recursos que permeten mesurar millor els costos; l'impacte ambiental; la seguretat o l'accessibilitat per a reorientar les seues accions, són algunes de les qüestions que s'abordaran i que es recullen en l'informe Festivals intel·ligents que ha editat recentment Invat·tur a manera de guia per a promotors musicals i agents turístics. 

La presentació serà a càrrec del responsable de la marca Mediterranew Musix, Daniel Arnal, i el representant del festival Rototom Sunsplash, Fiachra McDonagh. 

D'altra banda, la ciutat de Benidorm va experimentar un gran impuls en la projecció de la seua imatge gràcies a la celebració de les fases finals del concurs d'Eurovisió en 2021, assolint una repercussió que no s'havia vist abans. Es tracta d'un esdeveniment d'èxit que ha comptat amb la implicació de la ciutat, Televisió Espanyola i organismes turístics que han sabut veure l'oportunitat de la música com a element de valor. D'aquest tema parlaran la responsable de promoció i de producte Film Friendly de Visit Benidorm, Carola Valls, i el director general de Turisme Comunitat Valenciana, Herick Campos.

Així mateix, per a explicar la importància de la implicació del sector hoteler en el desenvolupament del turisme musical i l'organització de festivals i esdeveniments musicals, les jornades comptaran amb la participació de la directora de l'Associació Empresarial Hotelera i Turística de la Comunitat Valenciana (Hosbec), Nuria Montes, i el director de Baltimore Producciones, José Piñero, responsable de festivals com ara el Low Festival, Warm up Estrella de Levante i Spring Festival.

Les Jornades Tiim (Turisme & Indústria musical) estan organitzades per l'Associació de Promotors de la Comunitat Valenciana en col·laboració amb Turisme Comunitat Valenciana, i compten amb el suport de la Fira Trovam, Visit València, l'Institut Valencià de Cultura, la Federació d'Oci i Turisme de la Comunitat Valenciana (Fotur), l'associació de festivals Promfest, la Federació Valenciana de la Indústria Musical i l'Ajuntament de València.