Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica

El Consell aprova la renovació de les subvencions a les asseguradores agràries de la Comunitat Valenciana

30/09/2022
  • El conveni prorroga quatre anys el que es va subscriure en 2018
  • Introdueix modificacions que garanteixen la protecció de dades i una informació més detallada per a l'obtenció d'aquestes ajudes

El Ple del Consell ha aprovat la renovació de la gestió i control de les subvencions de les asseguradores agràries entre l'Entitat Estatal d'Assegurances Agràries (Enesa) i la Comunitat Valenciana, a través de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica.

Aquest conveni prorroga quatre anys més el ja subscrit en aquesta matèria entre aquesta entitat i la Generalitat el 31 d'octubre de 2018. A més, introdueix una nova clàusula que garanteix la protecció de dades, incloent-hi les recopilades per mitjans electrònics.

D'aquesta manera, les administracions que participen subvencionant les assegurances agràries, és a dir, Enesa i la Conselleria d'Agricultura, funcionen d'una manera totalment coordinada, dins del sistema nacional d'assegurances agràries.

Així mateix, aquesta renovació introdueix modificacions en la informació que ha de remetre la comunitat autònoma a l'entitat asseguradora sobre els beneficiaris d'aquesta subvenció, amb la finalitat de detallar amb major precisió el dret a la percepció d'aquestes ajudes per les característiques tant de l'assegurança com de la persona assegurada, així com per pràctiques de reducció del risc i condicions productives.

Aquestes ajudes són especialment importants en un context de crisi climàtica i energètica, agreujades pel conflicte bèl·lic entre Rússia i Ucraïna, que han generat un increment en els costos de producció de tots els sectors, inclòs l'agrari.