Presidència
Destinacions turístiques intel·ligents

El director general de Turisme clausura una jornada a Calp sobre el mesurament de la sostenibilitat turística

28/09/2022
El director general de Turisme clausura una jornada a Calp sobre el mesurament de la sostenibilitat turística
  • Aquesta sessió s'emmarca dins del cicle d'activitats que Turisme ha organitzat amb motiu del Dia Mundial del Turisme, sota el lema Repensar el turisme

El director general de Turisme, Herick Campos, ha clausurat la jornada El mesurament de la sostenibilitat turística de Calp, juntament amb l'alcaldessa del municipi, Ana Sala.

Campos ha explicat que aquesta jornada, organitzada per l'Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat·tur), “s'emmarca en el Dia Mundial del Turisme, que es va celebrar ahir, amb l'objectiu de reunir tant el sector turístic com residents, per a repensar tots junts el futur del turisme”.

En concret, hui a Calp l'empresa Bioscore ha presentat un projecte pilot que permetrà conéixer els principals indicadors de sostenibilitat turística del municipi. Cal recordar que Turisme, a través de la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents (DTI) de la Comunitat Valenciana, ofereix a empreses tecnològiques la possibilitat de formar part de la xarxa i poder realitzar una prova pilot de la seua tecnologia en una de les destinacions DTI.

Durant la clausura de la jornada, el director general de Turisme ha assenyalat que “la Xarxa DTI de la Comunitat Valenciana permet que tots els municipis de les tres províncies treballen en una mateixa metodologia sustentada en la governança integral de la destinació, sobre la base de la sostenibilitat, l'accessibilitat, la intel·ligència turística, la innovació i la resiliència”.

A més, el representant de Turisme ha insistit que des de la Generalitat “volem que les empreses s'incorporen a aquest ecosistema, la qual cosa permetrà aportacions tecnològiques per a complir aquests objectius”.

Campos també ha destacat la importància de Calp com a destinació turística, “en albergar 31.000 places d'allotjament, a més de la rellevància dels seus recursos culturals, naturals i gastronòmics”. Així mateix, ha recordat que “Turisme ha destinat a la localitat en els últims tres anys un total de 440.000 euros a través del Fons de Cooperació Municipal per a municipis turístics”.

Galeria d'imatges