Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball
Iniciativa al Japó

Set cellers de la Comunitat Valenciana persegueixen ampliar la seua presència en el mercat japonés amb l’Ivace

29/09/2022
Set cellers de la Comunitat Valenciana persegueixen ampliar la seua presència en el mercat japonés amb l’Ivace
  • Un total de 37 vins han sigut degustats per les empreses importadores convocades
  • L'antena de l’Ivace al Japó ha organitzat i coordinat l'esdeveniment

Set cellers de la Comunitat Valenciana persegueixen la seua consolidació en el mercat japonés en una presentació de vins al Japó organitzada per l’Ivace que ha tingut lloc aquesta setmana.

La directora general d'Internacionalització, María Dolores Parra, ha explicat que set cellers, amb 37 vins, han participat aquesta setmana en una presentació de vins celebrada a l'hotel Imperial a Tòquio a la qual han assistit empreses importadores interessades a afegir caldos valencians a la seua oferta.

Els cellers participants en aquesta iniciativa de l’Ivace són Anecoop Bodegas, Bodegas Vegalfaro, Bodegas Vibe, Enológica Oleana – Marsilea Wines, Joan de la Casa, Neleman Wines i Shukhrat Khakimov & Viticultores.. Cadascuna ha presentat entre 3 i 6 vins amb un total de 37 referències degustades durant la presentació.

Aquesta acció té un format d’encontres empresarial semipresencial, ja que els cellers han atés les reunions en línia des de la Comunitat Valenciana, mentre les empreses importadores degustaven els seus vins al Japó. Per a això, han comptat amb taules preparades per al tast de vins per a cadascuna dels cellers i amb una pantalla i un ordinador a través dels que s'ha realitzat la reunió virtual amb els cellers valencians.

Per a facilitar en tot moment les entrevistes, cada celler ha comptat amb intèrprets japonés – espanyol que faciliten la comunicació entre client i celler.

“Per al desenvolupament d'aquesta acció, amb una agenda completa de 35 reunions, s'ha realitzat una labor de promoció i convocatòria entre empreses importadores de vins al Japó, amb la invitació a les quals han mostrat interés a conéixer els vins de la Comunitat Valenciana”, ha explicat Parra.

Les empreses han comptat en tot moment amb l'assistència del personal de l’Ivace en l'antena del Japó, encarregat de l'organització d'aquesta iniciativa.

En aquest sentit, María Dolores Parra ha explicat que el fet de comptar amb presència de l’Ivace en mercats tan allunyats tant geogràfica com culturalment de la Comunitat Valenciana com el Japó “suposa un gran actiu per a les empreses valencianes, que poden accedir a una selecció de clients potencials realitzada per l’Ivace en destí i estalviar així recursos en un mercat tan complex com el japonés”, ha indicat Parra.

Exportacions vins CV al Japó

Japó se situa com el desé mercat de les exportacions de vi de la Comunitat Valenciana, amb un valor que ha aconseguit els 6 milions d'euros en els primers set mesos de l'any, la qual cosa representa un increment del 1,36 % respecte al mateix període de l'any anterior.

En aquest període les exportacions de vi totals han ascendit a 142 milions d'euros, un 5,52 % més que en el període gener – juliol de l'any anterior.

Per destins, França encapçala la classificació seguit d'Alemanya, Països Baixos, Costa d'Ivori, el Regne Unit, la Xina, els Estats Units, Itàlia i el Canadà.

Entre els principals destins destaca l'increment experimentat per les exportacions de vi valencià dirigit al Regne Unit, amb un 75 %, el 27 % al mercat francés i el 21 % a Costa d'Ivori. 

Galeria d'imatges