Presidència
Fundació Max Aub

La Generalitat participa en els actes commemoratius del 50é aniversari de la mort de Max Aub

29/09/2022
La Generalitat participa en els actes commemoratius del 50é aniversari de la mort de Max Aub
  • La Fundació Max Aub celebra aquest dijous i divendres les Jornades Internacionals ‘Max Aub: 50 años después’, un dels actes centrals de la commemoració, amb el patrocini de Presidència de la Generalitat
  • Els dies 29 de setembre i 1 d'octubre s'estrena per primera vegada a Espanya la representació de l'obra de Max Aub Morir por cerrar los ojos, al Teatro Serrano de Segorbe
Segorbe.

La Generalitat participa en els actes commemoratius del 50é aniversari de la mort de Max Aub i la celebració dels 25 anys de la seua fundació, amb seu a Segorbe (Castelló).

La directora territorial de Presidència a Castelló, Eva Redondo, ha assistit aquest matí, en representació del Consell, a l'obertura de les Jornades Internacionals ‘Max Aub: 50 años después’, un dels actes centrals de la commemoració, que compta amb el patrocini de Presidència de la Generalitat.

A l'acte han assistit també la regidora de cultura de l'Ajuntament de Segorbe, Maria Luisa López; la presidenta de la Fundació Max Aub, Teresa Álvarez; el director de la fundació, Francisco Tortajada, i el patró i membre del comité científic, José-Carlos Mainer.

Les jornades, que se celebren aquest dijous i divendres a l'Ajuntament de Segorbe, presenten els últims estudis fets sobre l'obra de l'escriptor, desenvolupats per més d'una vintena d'investigadors i investigadores procedents d'Algèria, el Brasil, Espanya, els Estats Units, França, Itàlia i Mèxic.

La trobada repassa els diferents gèneres cultivats per l'autor d'El laberinto mágico, principalment des de la literatura i el teatre, però també la seua influència en el camp de les arts il·lustrades o la cinematografia.

Durant les jornades es retrà homenatge al professor Ricardo Bellveser, mort enguany, per la seua trajectòria i la seua tasca desenvolupada en la fundació.

Estrena de Morir por cerrar los ojos

En el marc de les jornades, els dies 29 de setembre i 1 d'octubre s'estrena per primera vegada a Espanya la representació de l'obra de Max Aub Morir por cerrar los ojos, sota la direcció de María Orduña al Teatro Serrano de Segorbe. Es tracta d'un drama en dues parts que l'autor va publicar en 1944, en Ediciones Tezontle, durant el seu exili a Mèxic.

La peça és una producció de Zafiro Cinema amb el suport de l'Atenu Espanyol de Mèxic, la Fundació Max Aub i la col·laboració de la Direcció General del Llibre i Foment de la Lectura.

Commemoració

Els actes commemoratius, que es van iniciar el passat 1 de juliol i finalitzaran l'1 de juliol de 2023, inclouen també l'edició de noves publicacions i facsímils d'algunes de les obres de Max Aub, així com adaptacions teatrals i activitats educatives.

Galeria d'imatges