Presidència

L'Umbracle acull aquest divendres tallers gratuïts de divulgació científica en la jornada ‘La Nit Mediterrània de les Investigadores’

29/09/2022
L'Umbracle acull aquest divendres tallers gratuïts de divulgació científica en la jornada ‘La Nit Mediterrània de les Investigadores’
  • Les activitats són de lliure accés i se celebraran des de les 10 a les 13 hores per a escolars i des de les 16.30 a 21 hores per a públic general
  • L'Auditori Santiago Grisolía del museu acollirà a les 13 hores el col·loqui 'European Corner'

La Ciutat de les Arts i les Ciències acull aquest divendres 30 de setembre una jornada completa que, amb el títol ‘La Nit Mediterrània de les Investigadores’ a València, representa un gran esdeveniment de divulgació de la ciència que forma part de la Nit Europea de la Investigació. Durant tot el dia, personal investigador oferirà a estudiants de Primària i Secundària al matí i al públic general a la vesprada tallers i xarrades per a acostar la ciència a la societat valenciana.

El passeig d'Arcbotants de l'Umbracle acollirà les activitats en format fira, de manera que cada institució oferirà una sèrie de tallers divulgatius per a mostrar al públic la investigació que es du a terme en els principals centres d'R+D+i de la capital valenciana i divulgar ciència de manera lúdica.

La inauguració oficial tindrà lloc a les 11 hores, amb l'assistència de María Teresa Cardona, directora territorial de Sanitat de València; Belén Picó, vicerectora d'investigació de la UPV; Rosa Donat, vicerectora d'Innovació i Transferència de la UV; Mónica Pont, directora gerent de la Fundació Fisabio; Juan Lerma, delegat del CSIC a la Comunitat Valenciana; Vicente de Juan, director gerent d'Incliva,  així com representants de la Fundació Oceanogràfic i d'Esciencia.

Al matí, de 10 a 13 hores, està prevista l'assistència de més de mil alumnes de Primària i Secundària. A la vesprada, les activitats s'obrin al públic general de 16.30 a 21 hores.

Per part de la Ciutat de les Arts i les Ciències, en el programa s'inclouen el taller 'Química en acció' de la Ciència a Escena del Museu de les Ciències amb experiments en directe, els tallers de l'Oceanogràfic sobre tortugues marines, balenes i dofins i el taller 'Veterinaris per un dia', així com visites organitzades per Caixaforum. 

L'Auditori Santiago Grisolía del Museu acollirà a les 13 hores el col·loqui 'European Corner' en el qual investigadors i investigadores que lideren importants projectes europeus es reuniran amb estudiants i professors per a compartir les seues experiències i la seua vocació per la ciència.

L'esdeveniment està organitzat per la Delegació del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) a la Comunitat Valenciana; l'Institut d'Investigació Sanitària Incliva; la Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (Fisabio); la Universitat de València, i la Universitat Politècnica de València. Aquestes institucions formen part dels projectes europeus Mednight (CSIC, Fisabio, Incliva) i Mednight GTS (UV, UPV) i organitzen aquesta efemèride en coordinació amb Esciencia Eventos Científicos,  en col·laboració amb el Museu de les Ciències, l'Oceanogràfic i Caixaforum València.

Galeria d'imatges