Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat

El Consell aprova els convenis per a la integració tarifària del transport urbà de Sagunt i Paterna en els títols de l'ATMV

30/09/2022
  • En el cas de Sagunt, l'ATMV destinarà més d'1,5 milions d'euros fins al 2025, any en què finalitza la vigència del conveni
  • Pel que fa a Paterna, l'ATMV aportarà 289.792,51 euros en quatre anualitats

El Consell ha aprovat els convenis de col·laboració entre l'Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV), els ajuntaments de Paterna i Sagunt i les empreses concessionàries perquè en el transport urbà d'aquestes dues localitats es puga utilitzar qualsevol títol de coordinació o integració propietat d'ATMV.

Segons estableixen els convenis, l'ATMV compensarà anualment a l'operador de transport urbà cada validació dels títols de coordinació o integració.

Per tant, per a la consecució d'aquests objectius, en el cas de Sagunt, l'ATMV destinarà més d'1,5 milions d'euros fins al 2025, any en què finalitza la vigència del conveni. Pel que fa al transport urbà de Paterna, l'ATMV aportarà un total de 289.792,51 euros, també al llarg de quatre anualitats, fins al 2025.

Així mateix, s'ha aprovat un conveni de col·laboració entre l'ATMV, l'Ajuntament de Paterna i l'operador de transport interurbà de la concessió CVV-251: Àrea Metropolitana de València Nord-oest i del transport urbà de Paterna, perquè els usuaris i usuàries en possessió dels títols d'aquest operador puguen utilitzar-los en les línies de competència de l'ATMV.

Les línies València-Lloma Llarga-Valterna; Paterna-Hospital La Fe; Paterna-Centre d'Especialitats de Burjassot i Paterna-Port Saplaya han passat de ser de titularitat municipal a integrar-se en la concessió CVV-251: Àrea Metropolitana de València Nord-oest, pel fet de tindre incidència en el trànsit interurbà.

En aquestes línies, abans de la seua integració en la concessió, els usuaris i usuàries podien validar els títols propis de l'operador; mitjançant aquest conveni s'autoritza aquests títols en aquestes línies competència ara de l'ATMV.

Per la seua part, s'autoritza que els títols propis de l'operador puguen ser objecte d'ús en les línies d'ATMV que també siguen integrants de la concessió CVV-251: estació de metro Entroncament (FGV)-Facultats-Parc Tecnològic; Estació de metro Entroncament (FGV)-Burjassot-Parc Tecnològic; València-Facultats-Mas Camarena; Mas Camarena-estació de metro Entroncament (FGV); València-Paterna, i València-Paterna-El Plantío.

Amb aquestes mesures, des de la Generalitat es pretén garantir que el canvi de titularitat de línies de transport no afecte les tarifes que els usuaris abonaven. L'Ajuntament de Paterna compensarà l'operador per la diferència que puga haver-hi.

Aquests convenis s'emmarquen en el principi de col·laboració administrativa per a facilitar la mobilitat com a element essencial en la qualitat de vida de la ciutadania i en l'objectiu de la Generalitat d'aconseguir un bon transport públic, de manera que s'apliquen polítiques de coordinació d'acord amb els principis d'eficàcia, eficiència i economia de mitjans.