Justícia, Interior i Administració Pública
Orientació jurídica

Bravo destaca que 600.000 alacantins disposen de serveis de Justícia de Proximitat

30/09/2022
Bravo destaca que 600.000 alacantins disposen de serveis de Justícia de Proximitat
  • La província d'Alacant disposarà de 16 oficines Justiprop i 22 serveis Mediaprop

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha destacat que "més de 600.000 alacantines i alacantins disposen de serveis de justícia de proximitat, per mitjà de les 16 oficines Justiprop i 22 serveis Mediaprop situats en els diversos municipis de la província d'Alacant".

La consellera s'ha pronunciat així durant la inauguració de la jornada sobre el Projecte de Justícia Pròxima al municipi alacantí de Dolores, en la qual ha explicat que aquest projecte té l'objectiu de "millorar el servei públic de la justícia i estendre l'acció d'aquest als municipis de la Comunitat Valenciana, amb l'ajuda dels ajuntaments".  

En aquest sentit, ha recordat que el juliol de 2021 es va iniciar el procés d'implantació de les oficines Justiprop, que presten serveis d'orientació jurídica de proximitat, i també es va iniciar la concessió de les ajudes als ajuntaments i mancomunitats que volgueren oferir, també, el servei de mediació de proximitat, Mediaprop.

"L'interés dels ajuntaments per aquest projecte va superar les nostres expectatives més optimistes", ha subratllat, alhora que ha indicat que a la Comunitat Valenciana ja hi ha 44 oficines Justiprop i 62 municipis amb Mediaprop. 

Bravo ha anunciat que per a l'exercici 2023 "s'augmentarà la dotació pressupostària destinada als serveis Justiprop i Mediaprop" i ha afegit que "gràcies a aquesta inversió, més municipis es beneficiaran dels serveis d'informació jurídica en col·laboració amb els col·legis de l'Advocacia".
 
En 2022, la Generalitat ha dedicat més d'un milió d'euros per a subvencionar accions d'atenció, informació ciutadana i pràctica mediadora als ajuntaments que, en paraules de Bravo, "amb bon criteri, vulguen oferir als seus veïns la possibilitat de resoldre els seus conflictes sense vencedors ni vençuts". 
 
En la seua intervenció, també ha destacat la necessitat de garantir l'accés equitatiu als serveis públics amb independència del lloc de residència. "Aquest projecte no seria possible sense el compromís dels ajuntaments. Aquest Consell, des del primer moment, ha tingut una mirada municipalista", ha afirmat Bravo, i ha celebrat els bons resultats del servei de justícia pròxima, l'objectiu del qual és garantir l'accés a la justícia a tota la ciutadania, independentment del lloc de residència.

"Volem acostar el servei públic de la justícia a tots els racons de la Comunitat Valenciana" ha concretat.

Galeria d'imatges