Presidència

Més de 500 persones participen en la trobada GeoValencia que se celebra a l'Hemisfèric

30/09/2022
Més de 500 persones participen en la trobada GeoValencia que se celebra a l'Hemisfèric
  • Del 30 de setembre al 2 d'octubre València  es transformarà en seu del geocaching internacional, una activitat que consisteix a amagar 'tresors' amb l'objectiu de donar a conéixer llocs especials

Més de 500 persones s'han inscrit en la trobada GeoValenciaque se celebra a l'Hemisfèric i que converteix aquest cap de setmana València en camp base de la comunitat internacional geocacher. El geocaching és una activitat que consisteix a amagar 'tresors' amb l'objectiu de donar a conéixer llocs especials. Els seguidors del geocaching els busquen i comparteixen les seues experiències a través de les xarxes socials i els sites especialitzats. 

Del 30 de setembre al 2 d'octubre, s'han organitzat diverses propostes d'activitats per a la comunitat geocacher i també per a totes les persones que volen viure aquesta experiència de lliure accés, ja que aquesta trobada permetrà als curiosos que passegen per la zona descobrir què és el geocaching

Aquest divendres 30 de setembre s'ha organitzat una ruta nocturna a través de l'antic llit del Túria. El  dissabte 1 d'octubre el programa inclou passejos amb barca des del llac del Museu de les Ciències, escalada en un rocòdrom instal·lat a l'Hemisfèric, un scape room col·laboratiu, així com una degustació de paella valenciana per a aquells que compren el seu tiquet. El dia acabarà amb una festa per a celebrar aquesta primera trobada i conéixer el millor geocacher.

El diumenge, últim dia d'aquesta cita, tindrà lloc una CITO, que per les seues sigles significa Cache-In Trash-Out. Es tracta d'una activitat en la qual la comunitat geocacher busca retornar a l'entorn el que li ha donat amb una activitat col·laborativa. En aquest cas, l'Oceanogràfic ofereix dues sessions amb xarrades divulgatives sobre la cura de la mar a tot aquell que tinga la seua entrada especial. Tan sols 40 geocachers podran viure aquesta CITO acompanyada amb una visita guiada a l'Arca del Mar, Àrea de Recuperació i Conservació d'Animals del Mar d'aquest espai de la Ciutat de les Arts i les Ciències. 

GeoValencia, organitzat en col·laboració amb Fundació Visit València, té com a objectiu convertir València en capital de la comunitat internacional de geocachers, perquè això comporte la celebració anual d'aquest esdeveniment en el qual es podria arribar a concentrar milers de persones. Aquest tipus d'activitat permet practicar un turisme intel·ligent i sostenible. 

Galeria d'imatges