Educació, Cultura i Esport
Educació

Tamarit: “Ens posem a la faena per a l’ampliació d’espais per als títols d’FP de l’IES Cap de l’Aljub de Santa Pola”

30/09/2022
  • La consellera ha visitat espais formatius prop del port de Santa Pola del títol de Manteniment d’Embarcacions, el primer implantat a tot el territori valencià 
  • La Conselleria ja ha destinat vora 29 milions d’euros a la construcció i la millora de centres educatius de Santa Pola, que generen 700 llocs de treball en el sector de la construcció

La consellera d’Educació, Cultura i Esport, Raquel Tamarit, ha visitat les instal·lacions de l’empresa Astilleros Astondoa, que acull la formació pràctica dels 40 alumnes que cursen el grau mitjà d’FP de Manteniment d’Embarcacions de Recreació de l’IES Cap de l’Aljub de Santa Pola.

L’IES Cap de l’Aljub és el primer del sistema educatiu valencià que imparteix aquests estudis d’FP, una oferta que va implantar la Conselleria d’Educació el curs passat i que, per tant, el pròxim juny graduarà la seua primera promoció. 

Tamarit ha estat acompanyada pel director general d’FP i Ensenyaments de Règim Especial, Manuel Gomicia; el director general d’Infraestructures Educatives, Víctor Garcia; el director territorial de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, David Vento; l’alcaldessa de Santa Pola, María Loreto Serrano, i el conseller delegat d’Astilleros Astondoa, Jesús Astondoa. 

Raquel Tamarit ha agraït a Astilleros Astondoa “la col·laboració amb la Conselleria en l’objectiu conjunt de crear una connexió directa en la formació d’alumnat en matèria de manteniment d’embarcacions, un enllaç formatiu entre els nostres equips de professorat de l’IES Cap de l’Aljub i les instal·lacions d’una empresa que treballa directament en el sector i que té necessitat de personal tècnic ben format”.

“Aquesta és una mostra de la vinculació entre formació i treball futur. L’alumnat que està estudiant en el nostre institut, simultàniament amb les pràctiques en aquesta nau de l’empresa, té moltes possibilitats de tindre faena tant ací com en les empreses d’aquest sector específic. Això és el que busquem amb el nou model d’FP que estem implantant al llarg del nostre territori”.

“Però no només això”, ha afegit la titular d’Educació, “l’IES Cap de l’Aljub disposa també d’altres títols d’FP ancorats a les necessitats dels sectors productius de Santa Pola i la comarca, com són els de les famílies d’Hostaleria i Turisme i d’Administració i Gestió”. 

L’IES Cap de l’Aljub té més de 1.100 alumnes d’ESO, Batxillerat i FP. En les titulacions d’FP hi ha actualment matriculats 350 alumnes: “A més de ser pioner en la implantació del títol de Manteniment d’Embarcacions, pel que fa als estudis d’FP vinculats a l’hostaleria, l’institut també és un referent en la comarca i forma part de la nostra Xarxa d’Instituts d’Excel·lència”, ha comentat la consellera Tamarit.

María Loreto Serrano, per la seua part, ha destacat que “per a Santa Pola és una gran oportunitat poder comptar amb l’FP específica de Manteniment d’Embarcacions de Recreació, amb més de 40 alumnes matriculats entre primer i segon, la meitat d’ells de Santa Pola”. “Vull agrair a Astilleros Astondoa la seua implicació contínua amb el sector, amb la formació i amb la nostra ciutat. És una magnífica notícia que formem als nostres joves, amb pràctiques en Astondoa o en el vaixell museu de l’Ajuntament, i que puguen tindre un futur laboral en un sector tan nostre com aquest”, ha subratllat.

Ampliació de l’IES Cap de l’Aljub

La titular d’Educació de la Generalitat ha anunciat que “el gran treball que s’està fent per part del professorat del centre i la bona acollida que està tenint l’oferta d’FP fa que ens posem a la faena per a iniciar la tramitació d’una ampliació de les infraestructures d’aquest institut”, i ha afegit: “Això, juntament amb l’excel·lent col·laboració que estem duent a terme amb l’Ajuntament de Santa Pola per a dur avant la millora de les infraestructures escolars de la localitat, ens ajuda a iniciar una actuació per tal de dotar el centre de més aules, tallers i espais de docència. Crec que és una equació de fets en benefici de les persones per les quals treballem en aquesta localitat: les santapoleres i els santapolers”. 

En aquest context, la consellera s’ha compromés a “impulsar des de ja el treball per a determinar les necessitats exactes de l’ampliació, fer la valoració dels fons econòmics necessaris, que aportarem al 100 % des de la Conselleria, i iniciar la tramitació per Edificant amb l’Ajuntament”.

Actualment, la Conselleria d’Educació té assignats quasi 29 milions d’euros per a realitzar 12 actuacions en infraestructures escolars de la població del Baix Vinalopó, de les quals 7 ja estan finalitzades. El total d’actuacions són: la construcció de 2 nous centres educatius a la zona de Gran Alacant; la construcció de nou del CEIP Hispanidad; i la millora de 9 escoles i instituts. A més, això genera 700 llocs de treball directes i indirectes en el sector de la construcció.

Un dels centres educatius de nova construcció, el CEIP Gran Alacant II, està dotat amb una inversió de 12,5 milions d’euros per part de la Conselleria i el departament de la consellera Tamarit està a punt d’adjudicar l’obra. 

Els altres dos centres completament nous s’han planificat a través d’Edificant, en què la inversió l’aporta la Conselleria i les obres les tramita i gestiona l’Ajuntament de Santa Pola. Es tracta d’un IES de nova creació a la zona de Gran Alacant, on la Conselleria assegura ja una inversió de més d’11,3 milions d’euros i la demolició i construcció de nou del CEIP Hispanidad, amb una inversió superior als 4 milions d’euros. L’Ajuntament de Santa Pola ja ha adjudicat el projecte del nou CEIP Hispanidad i està ultimant el plec per a traure a concurs públic la redacció del projecte de construcció del nou institut de Gran Alacant.

Galeria d'imatges