Presidència

La Ciutat de les Arts i les Ciències ofereix els tallers 'La ciència a escena' els caps de setmana per al públic general

01/10/2022
La Ciutat de les Arts i les Ciències ofereix els tallers 'La ciència a escena' els caps de setmana per al públic general
  • Últimes dues setmanes per a recórrer l'exposició d'escultures d'Igor Mitoraj en els exteriors del complex, fins al 16 d'octubre
  • L'oferta de tardor inclou, també, concerts gratuïts en els exteriors del Museu de les Ciències 

La Ciutat de les Arts i les Ciències continua aquesta tardor amb els tallers de 'La ciència a escena' per a públic general durant els caps de setmana. A més, fins al 16 d'octubre hi ha temps per a visitar l'exposició d'escultures d'Igor Mitoraj instal·lada en els exteriors del complex, i la  música en directe està sent protagonista amb els cicles de concerts dels estudiants de Berklee amb 'Un llac de concerts' i els conjunts de bandes de música de la Comunitat Valenciana del programa 'Les Bandes a la Ciutat'. 

Un passeig pels exteriors permet descobrir les espectaculars escultures d'Igor Mitoraj, en total, quinze obres inspirades en l'art clàssic i reinterpretades des d'una perspectiva contemporània.  Entre aquestes, destaca l'espectacular peça de bronze Germans, instal·lada al passeig entre el Museu i l'Hemisfèric. La Boca d'Eros, que emergeix del llac de l'Hemisfèric o l'escultura de Tindaro Badat són exemples de la reivindicació d'Igor Mitoraj de l'art clàssic. 

Química en acció 

En la planta baixa del Museu de les Ciències se celebren tallers amb experiments en directe per a entendre de manera amena la ciència. Hi ha diverses opcions, el preu per persona és de 3,5 euros i no cal adquirir l'entrada al Museu de les Ciències. El taller 'Química en acció' inclou experiències sorprenents, com els globus que reaccionen de manera violenta quan entren en contacte amb una flama, els ciris que s'apaguen o els líquids que canvien de color sense cap motiu aparent. 

En el taller 'La ciència invisible' s'explica al públic què és la pressió o la calor, amb jocs sobre el buit, la petjada tèrmica o com es calfa un globus quan s'estira. 'Científic/a per un dia' és el taller especial per a edats compreses entre els 4 i els 8 anys, en el qual experimenten amb la matèria i les propietats d'aquesta. El taller comença amb diverses experiències que duen a terme els divulgadors científics, en què plantegen diverses hipòtesis: substàncies apegaloses, colors que viatgen pel paper, farines movedisses, etc.

El taller 'SOS planeta' està dedicat al medi ambient i al desenvolupament sostenible. Gràcies a dos sofisticats sensors el públic comprova com la respiració i la fotosíntesi es complementen; faran experiments amb diòxid de carboni per a entendre les conseqüències del calfament global o dissenyaran el seu prototip d'aerogenerador.

Música en directe i gratis

A la Ciutat de les Arts i les Ciències els caps de setmana hi ha música en directe i d'accés gratuït: els divendres hi ha actuacions dels estudiants de Berklee València, i els dissabtes, de grups de cambra procedents de les bandes de música de la Comunitat Valenciana. 

Aquest dissabte, 1 d'octubre, l'ensemble de tubes i bombardins de la Societat Musical La Primitiva Xativina 'Música Vella' de Xàtiva participa en el cicle 'Les Bandes a la Ciutat'.  L'activitat gratuïta començarà a partir de les 19 hores a l'escenari instal·lat al passeig exterior del Museu, al costat dels jardins del Túria. El 29 d'octubre serà el torn de la camerata de vents i percussió de la Societat Unió Musical d’Alberic. Per al 5 de novembre està programat el concert del quintet de metalls del Centre Instructiu Musical d’Onil. El grup de cambra de la Unió Artisticomusical Sant Francesc de Borja de Gandia serà el que finalitze aquest cicle, el 12 de novembre. 

També el cicle 'Un Llac de concerts', que compta ja amb 8 edicions, és l'oportunitat perfecta per a gaudir de bona música en directe i a l'aire lliure. Les pròximes sessions seran els divendres 7 i 14 d'octubre, també a les 19 h, al passeig Nord del Museu de les Ciències. Els estudiants del campus de Berklee, procedents de més de 50 països, són els protagonistes d'aquest cicle, que ofereix música en directe d'estils molt variats per a tots els públics.

Galeria d'imatges