Presidència

El Consell reactiva el turisme en els xicotets municipis del Racó d'Ademús amb activitats entorn de la Ruta 99

30/09/2022
El Consell reactiva el turisme en els xicotets municipis del Racó d'Ademús amb activitats entorn de la Ruta 99
  • L'Agenda AVANT i l'FVMP organitzen aquest diumenge la I Marxa Senderista al Sabinar de Las Blancas i Alto de Barracas, dins del Parc Natural de la Puebla de San Miguel

El Consell reactiva el turisme en els xicotets municipis del Racó d'Ademús amb l'organització d'activitats culturals i esportives en el marc de la Ruta 99.

L'Agenda Valenciana Antidespoblament (AVANT) i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) organitzen, aquest diumenge, la I Marxa Senderista al Sabinar de Las Blancas i Alto de Barracas, dins del Parc Natural de la Puebla de San Miguel

La directora general d’AVANT, Jeannette Segarra, ha explicat que l'objectiu d'aquesta marxa és “donar visibilitat” a les comarques de l'interior de la Comunitat Valenciana, al mateix temps que “busquem reactivar la seua economia”.

Segarra ha explicat que la Ruta 99, la ruta turística i cultural desenvolupada per la Generalitat per a promocionar les poblacions de menys de 100 habitants de la Comunitat Valenciana, “està permetent dinamitzar la vida cultural i esportiva d'aquestes localitats”, i ha anunciat que “aquesta tardor reprenem el nostre programa d'activitats tant al Racó d’Ademús com en la resta de comarques més afectades per la despoblació”.

La marxa senderista per l'Alto de Barracas, considerat el punt més alt de la Comunitat Valenciana, busca donar a conéixer el patrimoni natural i mediambiental de la Puebla de San Miguel, localitat que forma part de la Ruta 99, així com d'altres poblacions veïnes com Ademuz, Casas Altas, Castielfabib, Torrebaja, Casas Bajas i Vallanca.

La visita s'endinsa en el barranc del Chorro fins a arribar a la font del Javandal i al Sabinar de Las Blancas, un conjunt d'antigues savines monumentals, algunes mil·lenàries.

De manera paral·lela s'oferiran tallers mediambientals a la Puebla de San Miguel dirigits a les famílies amb xiquets i xiquetes.

Activitats Ruta 99

Des de la posada en marxa de la Ruta 99, el mes de gener passat, s'han desenvolupat diferents accions de dinamització com la creació del segell electrònic, l'app de la Ruta 99, intervencions artístiques en el territori mitjançant el projecte Confluències de l’Institut València d’Art Modern (IVAM), actuacions teatrals com les del programa Erasmus a Escena o l'organització d'activitats esportives com la trail de la vall de Seta, a Alacant.

Galeria d'imatges