Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica
Suport a l'agricultura

Agricultura executa el pagament de les ajudes per la invasió d'Ucraïna a 30.000 agricultors i ramaders

30/09/2022
  • La Conselleria abona 26,7 milions d'euros destinats a les explotacions de cítrics i al sector avícola, cunícola, de boví, oví i caprí
  • L'ajuda cobreix una superfície citrícola superior a les 93.000 hectàrees

La Conselleria d'Agricultura ja ha executat el pagament de les ajudes de 26,7 milions d'euros a 30.000 citricultors i ramaders per a pal·liar l'impacte econòmic de la invasió d'Ucraïna en el sector.

La Conselleria abona les ajudes, després de la resolució del 29 d'agost que detallava els beneficiaris de la subvenció directa que cobreix una superfície citrícola per damunt de les 93.000 hectàrees i que inclou prop d'un miler de ramaders dels sectors avícola, cunícola, de boví, oví i caprí.

La Comunitat Valenciana va obtindre la major dotació d'aquesta línia d'ajudes per a les explotacions de cítrics, més de 24,1 milions d'euros, fruit de la negociació i mediació del departament en la Conferència Sectorial d'Agricultura. A aquesta quantitat caldria afegir els 2,5 milions d'euros obtinguts per als ramaders d'ocells, conills, ovelles, cabres i espècie bovina.

Mollà ha destacat el treball realitzat per a fer costat als cítrics valencians i a les explotacions ramaderes. “Hem cregut necessari agilitar al màxim la concessió per a atendre la situació dels nostres productors, que s'han vist fortament afectats per les distorsions de mercat i l'escalada dels costos de producció”, ha destacat. 

La subvenció de concessió directa per a explotacions de cítrics beneficiàries a partir de les 0,5 hectàrees “suposa un reconeixement a la importància d'un sector, que resulta fonamental per al conjunt de la nostra agricultura, que necessita un suport especial davant del context que travessem”, ha assenyalat per la seua banda el secretari autonòmic d'Agricultura, Roger Llanes.

En l'apartat ramader, la concessió frega el miler de beneficiaris de les partides (de 2,5 milions d'euros en total) destinades a les granges de pollastres, conills, oví, caprí i boví.