Presidència

La Ciutat de les Arts i les Ciències convoca la tercera edició del concurs escolar Acció pel Clima

03/10/2022
La Ciutat de les Arts i les Ciències convoca la tercera edició del concurs escolar Acció pel Clima
  • Docents i estudiants poden aprofitar els projectes mediambientals que treballen a l'aula per a presentar-los al certamen  
  • La meta és posar en pràctica els Objectius de Desenvolupament Sostenible a través d'una proposta que implique la participació activa de l'alumnat i conscienciar sobre el canvi climàtic

La Ciutat de les Arts i les Ciències ha convocat la tercera edició del concurs Acció pel Climadirigit a estudiants de Primària, Secundària, Batxillerat o cicles de Formació Professional bàsica i de grau mitjà als qui es plantegen diversos reptes mediambientals.  

El concurs té dues fases. La primera és digital, en la qual cada equip realitza un projecte, segons cada categoria, que haurà de gravar i enviar. La segona fase és presencial, al Museu de les Ciències, en una jornada en la qual es presenten els treballs seleccionats.

El termini per a inscriure's és fins al 16 desembre de 2022, la data de lliurament del projecte conclourà l'1 de febrer de 2023 i la comunicació dels grups finalistes serà el 24 de febrer de 2023. La final tindrà lloc el 24 de març de 2023 al Museu de les Ciències.

Es tracta, a més, d'una oportunitat perquè el personal docent presente al certamen els projectes en matèria mediambiental que desenvolupen a les aules amb els seus estudiants. L'alumnat de primer cicle de Primària haurà de dissenyar un projecte mediambiental, que podria ser un hort escolar, mentre que al de segon cicle de Primària se li planteja el disseny i la construcció d'un element d'acord amb la premissa de les tres R (reduir, reutilitzar i reciclar) com un efecte papallona. Els grups dels cursos de tercer cicle de Primària centraran el seu projecte en l'aprofitament de l'aigua i l'eficiència energètica.

En Secundària, per a 1r i 2n curs, i Formació Professional bàsica, el desafiament mediambiental consistirà a dissenyar una acció que implique la participació social, com ara iniciatives de neteja forestal o una jornada de divulgació ambiental. 

Els cursos de 3r i 4t de Secundària, Batxillerat i cicles formatius de grau mitjà participaran amb el muntatge d'un projecte STEM, utilitzant disciplines com ara programació, electrònica, mecànica o robòtica, que mostren algun aspecte relacionat amb el medi ambient i la sostenibilitat. 

El certamen va comptar la passada edició amb la participació de més de 250 estudiants de 13 centres escolars, a través de 25 projectes finalistes sobre desenvolupament sostenible que es van presentar al carrer Major del Museu de les Ciències. 

Galeria d'imatges