Presidència
IV Jornades Turisme & Indústria Musical

Colomer defensa la necessitat de “rearmar la nostra marca turística vinculada a la música”

04/10/2022
Inauguració IV Jornades Tiim (Turisme & Indústria Musical)
  • Francesc Colomer inaugura a Benidorm les IV Jornades Tiim, on especialistes destacats analitzen el futur del turisme musical
  • En la jornada es debat sobre els festivals intel·ligents, el Benidorm Fest i la implicació hotelera en l'activitat musical

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha defensat la necessitat de “rearmar i impulsar la nostra marca turística vinculada a la música”. Així ho ha manifestat en la inauguració de la primera edició de les IV Jornades Tiim (Turisme & Indústria Musical) que se celebra a l'Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat·tur) de Benidorm.

Durant la seua intervenció, Colomer ha explicat que en els últims anys “hi ha hagut una gran eclosió de festivals que han fet créixer també la nostra marca turística Mediterranew Musix”, per la qual cosa ha assenyalat que “ara és moment de repensar-la i reubicar-nos”, i en aquest sentit tindrà un paper important el festival intel·ligent, ja que, segons ha assenyalat, “és capaç de proporcionar dades; controlar fluxos; ser més sostenible, segur, accessible, i establir més interacció amb tot l'ecosistema turístic i social de l'entorn”.

Dins d'aquesta línia de treball, ha avançat que Turisme posarà en marxa en breu una taula de treball amb les principals entitats representatives del sector per a analitzar la situació actual i el futur de manera conjunta.

Les Jornades Tiim van sorgir en 2019 com a fruit del conveni de col·laboració entre l'Associació de Promotors Musicals de la Comunitat Valenciana (MusicaProCV) i Turisme Comunitat Valenciana, i en la quarta edició han recalat per primera vegada a la ciutat de Benidorm. 

La segona edició de les IV Jornades Tiim tindrà lloc a Castelló de la Plana el 4 de novembre, durant la celebració de la 10a Fira Trovam, i la tercera, a València, els dies 24 i 25 de novembre a l'Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències Príncep Felipe.

El titular de Turisme ha posat l'accent que en aquesta reflexió conjunta del sector musical, cultural i turístic “estem molt involucrats, perquè pensem que el turisme musical ajudarà a desestacionalitzar, diversificar i a internacionalitzar-nos”.

Quant a la celebració d'aquestes jornades per primera vegada a Benidorm, Colomer ha manifestat que “teníem ganes de portar el debat sobre el futur de la música i el turisme a aquesta ciutat per tot el que significa”, i hi ha afegit que “Benidorm no s'entén sense l'espectacle, la música i l'oci”.

Programació Jornades Tiim Benidorm 

En la primera sessió de les IV Jornades Tiim, que té lloc hui a Benidorm, es debat sobre els festivals intel·ligents i la revisió dels models existents, el cas del Benidorm Fest en la promoció turística i la importància de la implicació hotelera en els esdeveniments musicals. 

L'obertura de la jornada l'ha fet el titular de Turisme, Francesc Colomer, juntament amb el president de MusicaProCV, Sergi Almiñana.

En aquesta sessió s'ha desenvolupat una taula redona per a abordar el tema dels festivals intel·ligents. Cal assenyalar que recentment l'Invat·tur ha editat l'informe Festivals intel·ligents, que recull diverses qüestions a manera de guia per a promotors musicals i agents turístics. En aquesta taula redona participen el tècnic de Turisme CV, Daniel Arnal, a més del representant del festival Rototom Sunsplash, Fiachra Mc Donagh. 

També s'ha abordat la celebració de les fases finals de concurs d'Eurovisió en 2021 a Benidorm i la projecció de la imatge de la ciutat en una taula redona en què han participat la responsable de promoció i de producte Film Friendly de Visit Benidorm, Carola Valls, i el director general de Turisme Comunitat Valenciana, Herick Campos.

Finalment, en aquesta jornada s'ha parlat de la importància de la implicació del sector hoteler en el desenvolupament del turisme musical en una taula de debat amb la directora de l'Associació Empresarial Hotelera i Turística de la Comunitat Valenciana (Hosbec), Nuria Montes, i el director de Producciones Baltimore, José Piñero, responsable de festivals com ara el Low Festival, el Warm up Estrella de Levante i l'Spring Festival.

Galeria d'imatges