Justícia, Interior i Administració Pública
Formación en emergencias

Gabriela Bravo: “La preparació integral en emergències del Servei de Bombers Forestals enfortirà la seua capacitat de resposta davant de futures catàstrofes”

04/10/2022
Gabriela Bravo: “La preparació integral en emergències del Servei de Bombers Forestals enfortirà la seua capacitat de resposta davant de futures ...
  • La responsable d'Interior presenta el primer pla de formació del Servei de Bombers i Bomberes Forestals i subratlla l'“aposta decidida” del Consell per un aprenentatge continu

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha afirmat que “la preparació integral del servei operatiu de bombers i bomberes forestals de la Generalitat ens ajudarà a enfortir la nostra capacitat de resposta davant de futures catàstrofes”.

Bravo, que ha inaugurat aquest dimarts el curs del primer pla de formació del Servei de Bombers i Bomberes Forestals en l'Ivaspe, compost per 47 cursos i 2.900 hores de formació, ha destacat l'“aposta decidida” del Consell per una preparació contínua i l'especialització dels serveis d'emergències.

“Aquesta professió apassionant que exerciu combina el risc, l'esforç físic i la intel·ligència per a afrontar complicadíssimes situacions d'emergència i requereix una preparació constant”, ha indicat la consellera, que ha assenyalat que “aquest itinerari formatiu respon a la necessitat creixent que els nostres bombers i bomberes forestals desenvolupen les seues competències com a cos d'emergències, que se'l dote amb més formació, preparació física, protocols preventius i, per descomptat, una organització efectiva davant dels nous escenaris de vulnerabilitat als quals ens enfrontem”.

El curs formatiu sobre Altres emergències s'imparteix per primera vegada, tant als treballadors anuals com a les persones que integren les unitats de reforç. Un programa que, a judici seu, “contribuirà a millorar la qualificació i la professionalització de tot l'equip humà”.

Bravo ha afegit que els escenaris de les diverses emergències, com ara inundacions, sismes, nevades grans, rescats o la cerca de persones, són les competències que s'abordaran precisament en aquest curs, des de la formació tecnicotàctica, la formació física o la formació psicològica. “Tres àrees de coneixement per a assolir l'excel·lència, que redundaran en una òptima preparació integral del servei operatiu en l'emergència i ens aportaran una visió més àmplia sobre el terreny en el futur”.

El programa formatiu que arranca aquest mes d'octubre ha sigut impulsat per la Societat Valenciana de Gestió Integral dels Serveis d'Emergències (Sgise), l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (Avsre), l'Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències (Ivaspe) i els sindicats amb representació en l'empresa, i va ser aprovat en la sessió de la Mesa de Coordinació del Servei de Bombers Forestals que va tindre lloc el 22 de juny.

El pla preveu formació per al 90 % de la plantilla i es prolongarà fins a 2023. L'itinerari comprendrà totes les àrees: operativa, tecnologies de la informació, contractació i assumptes generals, comunicació i àrea de recursos humans.

A més d'aquestes accions formatives, el personal operatiu (bombers i bomberes forestals), el més nombrós de l'empresa, continuarà fent sessions diàries d'entrenament i realització de pràctiques tutelades, que permeten mantindre i reciclar coneixements i habilitats per a vetlar pel bon desenvolupament i el compliment del servei en l'exercici de les seues funcions.

Galeria d'imatges