Justícia, Interior i Administració Pública

L’Ivaspe inicia la formació a Alacant amb dos cursos dirigits a 95 bombers i bomberes

05/10/2022
L’Ivaspe inicia la formació a Alacant amb dos cursos dirigits a 95 bombers i bomberes
  • Ha començat la formació del curs selectiu per a bombers i bomberes de nou accés i per al personal de l'escala de comandament 

El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, ha participat en l'inici de la formació desenvolupada per l'Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències (Ivaspe) per al Servei de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvament (SPEIS) d'Alacant, tant per als pertanyents al Consorci Provincial de Bombers d'Alacant com per als Bombers de l'Ajuntament d'Alacant. 

Aquests dos cursos, que es realitzen de manera completa per primera vegada a Alacant, suposen l'inici de la presència regular de l'Ivaspe a Alacant. A la fi d'octubre està prevista la realització a Districte Digital del curs bàsic d'agents de la Policia Local, amb un alumnat de 192 persones, un centenar de les quals pertanyen al cos de l'Ajuntament d'Alacant, i al novembre, el curs de comandaments dirigit a personal de l'àmbit de la inspecció, la intendència, així com comissaris i comissàries.

El secretari autonòmic ha destacat “l'impuls per la descentralització de la formació de Seguretat i Emergències impartida per l'Ivaspe, per a evitar que els efectius dels SPEIS i de la Policia Local dels municipis alacantins s'hagen de desplaçar fins a Cheste”. A més, ha recordat Ángel, “des de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències hi ha una previsió d'anar augmentant els convenis amb les universitats d'Alacant per a reforçar la transferència de coneixement i impartir cursos específics sobre seguretat pública i emergències”.  

El curs selectiu per a l'escala de comandament i inspecció consta de tres edicions, que s'inicien a l'octubre i finalitzen al desembre. Hi participen 61 persones i es realitza a la seu del Consorci de Bombers de Sant Vicent del Raspeig. D'altra banda, en el curs selectiu per a aspirants a bombers participen 34 persones i s'imparteix al Parc de Bombers Ildefonso Prats de l'Ajuntament d'Alacant. 

En els dos casos, el contingut dels cursos selectius és eliminatori. Es realitza després que les persones candidates hagen superat la fase d'oposició, o concurs oposició, per a les diverses escales i categories. Aquests cursos consten de dues fases, la de formació, organitzada i desenvolupada per l'Ivaspe, i la de pràctiques, que la duen a terme els respectius SPEIS.

Galeria d'imatges