Presidència

Turisme anuncia una inversió de 900.000 euros per als municipis afectats per l’incendi de Bejís durant els pròxims tres anys

05/10/2022
Turisme anuncia una inversió de 900.000 euros per als municipis afectats per l’incendi de Bejís durant els pròxims tres anys
  • El secretari autonòmic de Turisme ha visitat les zones afectades per l'incendi forestal de Bejís d'aquest estiu i ha mantingut una reunió amb alcaldes dels municipis afectats

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha visitat, acompanyat per la directora territorial de la Presidència de la Generalitat a Castelló, Eva Redondo, algunes de les zones afectades per l'incendi forestal de Bejís del mes d'agost passat.

Després de la visita a les zones afectades s'han desplaçat a Viver, on han mantingut una reunió amb l'alcaldessa de la localitat, María Nieves Simón, i amb altres alcaldes dels municipis de la zona afectats per l'incendi. 

En la reunió, Colomer ha traslladat als alcaldes que en els pròxims tres anys “destinarem 900.000 euros a les zones afectades per aquest devastador incendi a través dels plans de dinamització i governança turística” que inclouen els municipis afectats per l'incendi de Bejís del mes d'agost passat.

En concret, es destinaran 600.000 euros a través del Pla de dinamització i governança turística de l'Alt Palància. Es tracta d'un reforç pressupostari d'aquests plans, que, segons ha assenyalat Colomer, “pretén alleujar, mitigar i reenfocar la proposta turística” d'aquesta zona.

A més, ha anunciat la posada en marxa del nou pla de dinamització i governança turística dels Serrans, dotat per als pròxims tres anys amb 300.000 euros.

Francesc Colomer ha assenyalat que a través d'aquests programes “es planificaran diverses actuacions per a recuperar el turisme als municipis afectats per aquest incendi”, i ha recordat que es tracta de plans d'actuació amb una vigència de tres anys.

Durant la reunió, Colomer i Redondo també han traslladat als alcaldes que a través del Bo Viatge “realitzarem una campanya per a estimular l'arribada de visitants i la selecció d'aquest territori com un espai d'interés turístic”, i han reiterat el compromís de la Generalitat de “no abandonar els territoris que han tingut, tenen i tindran un gran valor turístic”.

Galeria d'imatges