Presidència
IV Mostra de Turisme de la Comunitat Valenciana

Turisme organitza una nova edició de la Mostra de Turisme amb l’objectiu de fomentar el turisme domèstic

06/10/2022
Presentació IV Mostra de Turisme de la Comunitat Valenciana
  • Se celebrarà el 15 i el 16 d'octubre a la Sala d'Arcs del Museu de les Ciències
  • El secretari autonòmic de Turisme destaca que “la filosofia de la Mostra de Turisme és la mateixa que la del Bo Viatge”

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha presentat la quarta edició de la Mostra de Turisme de la Comunitat Valenciana, un certamen que es desenvoluparà a la Ciutat de les Arts i les Ciències els dies 15 i 16 d'octubre.

Turisme ha organitzat aquesta nova edició de la Mostra de Turisme amb l'objectiu de fomentar el turisme procedent de la mateixa Comunitat Valenciana. Així, a través d'aquesta acció, es dona a conéixer al gran públic l'àmplia oferta turística de la Comunitat per a impulsar la recuperació i el manteniment del turisme domèstic. 

Colomer ha destacat que la Mostra de Turisme “ens permet desestacionalitzar i connectar amb demandes diferents”, al mateix temps que ha remarcat que la indústria turística vol ser “estable, sòlida, sostenible i competitiva”.

A més, ha explicat que en aquesta quarta edició de la Mostra es confirma “el gran nivell d'acceptació dels professionals per a mostrar la seua millor versió”. En aquest sentit, ha recalcat que en aquesta edició participaran 129 empreses professionals en el recinte habilitat. 

Francesc Colomer també ha avançat el pla de promoció de Turisme Comunitat Valenciana previst per a aquest últim trimestre de l'any 2022, que, segons ha indicat, “està bolcat en aquells mercats i segments que més ens interessen”.

En concret, durant l'últim trimestre de 2022 s'han programat més de 30 actuacions presencials en 12 mercats emissors. Colomer ha remarcat que a través d'aquestes accions promocionals “mobilitzarem 250 empreses del sector turístic de la Comunitat” en aquests últims mesos de l'any.

Continuïtat del Bo Viatge en 2023

En la presentació, Colomer ha posat l'accent que “la filosofia de la Mostra de Turisme és la del Bo Viatge”, i ha recordat l'anunci que va fer el president dilluns passat, confirmant la continuïtat d'aquest programa en 2023.

A més, Colomer ha assenyalat que entre els objectius de Turisme Comunitat Valenciana estan tant estimular la demanda com l'oferta turística, per la qual cosa ha remarcat que “a través del Bo Viatge estimulem la demanda, i de les accions com la Mostra, que l'usuari conega l'actualització de la nostra oferta”.

Cal destacar que 260.000 persones ja s'han beneficiat del Bo Viatge des que va arrancar el programa en l'últim trimestre de 2020. Una iniciativa de la Generalitat a través de Turisme Comunitat Valenciana per a dinamitzar el sector turístic i oferir a la ciutadania la possibilitat de conéixer el territori de la Comunitat Valenciana. 

Fam Trip Mostra de Turisme

Turisme Comunitat Valenciana ha organitzat, amb motiu de la quarta edició de la Mostra de Turisme, un viatge de familiarització (fam trip) dirigit a operadors nacionals, amb l'objectiu que els agents de viatges experimenten activitats diferents per a incorporar-les posteriorment als seus catàlegs d'ofertes. 

Francesc Colomer ha recalcat que aquest viatge de familiarització “ens permetrà prescriure la destinació i que determinats influencers coneguen les opcions de la nostra oferta”. 

El programa d'aquesta acció promocional inclou ruta amb bicicleta per la Ruta del Grial seguint la Via Verda Ojos Negros, eixida amb vaixell per a veure la posta del sol sobre l'skyline de la ciutat de València, ràfting sobre el riu Túria, taller de paella, així com una activitat d'observació ornitològica.

També s'ha previst organitzar, en paral·lel a la Mostra de Turisme, una jornada de trobada amb empresaris adherits al programa CreaTurisme en format taller, amb l'objectiu de generar sinergies i facilitar la contractació.

El viatge de familiarització i el taller entre agents i empreses adherides al programa CreaTurisme es realitzarà durant els dies previs a la celebració de la IV Mostra de Turisme de la Comunitat Valenciana, 14-15 d'octubre.

Mostra de Turisme de la Comunitat Valenciana

La Mostra de Turisme de la Comunitat Valenciana consisteix en una fira totalment gratuïta per al públic assistent que se celebrarà el 15 i el 16 d'octubre a la Sala d'Arcs del Museu de les Ciències Príncep Felipe. L'horari serà el dissabte d'11 a 20 hores i el diumenge d'11 a 19 hores.

L'empresa adjudicatària de l'estand és la valenciana Tars Design from I to C, SL, que ha apostat per un estand sostenible i accessible. L'import d'adjudicació ascendeix a 263.175 euros (IVA inclòs), la qual cosa suposa el mateix cost que l'edició de 2021. 

Pel que fa a la distribució dels espais, cal destacar que la Mostra de Turisme compta amb una superfície expositiva de 3.000 m², aprofitant tant els espais interiors com exteriors.

Així, en la zona exterior se situarà l'entrada a l'esdeveniment, on també hi haurà un rocòdrom, a més de la zona Showcooking de 105 metres quadrats, on cuiners valencians de primer nivell mostraran l'oferta gastronòmica de la Comunitat.

En la zona interior se situarà la zona expositiva de la Mostra. Aquesta zona comptarà amb la representació de les sis marques turístiques de la Comunitat Valenciana en un espai específic, on disposaran d'un punt d'informació propi.

També a l'interior se situarà la zona d'experiències turístiques, la protagonista de la Mostra, amb 129 taulells per a les empreses i les associacions turístiques de la Comunitat Valenciana, agrupades per temàtiques o productes turístics. En aquesta zona també estaran representats els quatre productes estratègics de la Comunitat Valenciana: Mediterrani cultural, actiu, enogastronòmic i natural-rural. 

 

Més informació

Vídeo de presentació

 

Documents

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Declaracions del secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer