Presidència

El Consell aprova la convocatòria d'ajudes directes als hotels de la Comunitat Valenciana que participen en el programa de l'IMSERSO 2022

07/10/2022
  • La quantia ascendeix a un import de 6,70 euros per dia i habitació ocupada i l'import màxim a rebre serà de 500.000 euros
  • L'objectiu és ajudar les empreses que participen en el programa en la mesura que els costos d'aquestes s'hagen vist afectats enguany

El Consell ha donat llum verda al decret pel qual s'aproven les bases reguladores i la convocatòria per a la concessió d'ajudes directes dirigides a les empreses i persones titulars d'establiments hotelers de la Comunitat Valenciana que participen en el Programa de Turisme de l'IMSERSOS en 2022.

Es tracta d'ajudes directes que concedeix Turisme Comunitat Valenciana i que serveixen per a complementar el preu percebut per les habitacions ocupades per aquest programa. La quantia de l'ajuda ascendeix a un import de 6,70 euros per dia i habitació efectivament ocupada per l'IMSERSO.

Des de la Generalitat s'estima necessari ajudar les empreses que participen en aquesta iniciativa en la mesura que els costos d'aquestes s'hagen vist afectats per la crisi derivada de la invasió d'Ucraïna per part de Rússia, així com per la inflació, amb la finalitat d'evitar el tancament dels hotels a la Comunitat Valenciana i l'abandonament del programa.

A més, les pròrrogues del programa tampoc han inclòs, fins ara, l'actualització necessària de preus per a garantir la subsistència d'aquest a curt i mitjà termini.

D'aquesta manera, amb aquesta convocatòria d'ajudes es contribueix a mantindre viu el programa de Turisme de l'IMSERSO a la Comunitat Valenciana que permet, d'una part, mantindre l'ocupació i l'activitat econòmica en determinades zones turístiques.

Entitats beneficiàries, sol·licituds i terminis

Les entitats beneficiàries d'aquestes ajudes són els hotels inscrits en el Registre de turisme de la Comunitat Valenciana i els quals participen en els programes de turisme de l'IMSERSO, des de l'1 de febrer fins al 31 de desembre de 2022, i que així ho sol·liciten.

Per a percebre l'ajuda, l'establiment hoteler haurà d'haver utilitzat les habitacions per al desenvolupament del programa durant un període mínim de noranta dies i, en cap cas, la quantia per persona o entitat beneficiària podrà superar la quantitat de 500.000 euros, ni de manera individual, ni sumant les ajudes que poguera percebre com a titular de diversos establiments.

Les sol·licituds d'ajuda es tramitaran per estricte ordre d'entrada, amb la comprovació prèvia del compliment dels requisits establits en el decret aprovat pel Consell. El termini per a la presentació de sol·licituds serà de 10 dies hàbils, i aquest s'iniciarà al cap de deu dies hàbils des de l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

La presentació de les sol·licituds per a l'obtenció d'aquestes ajudes es farà obligatòriament de manera electrònica, mitjançant la seu electrònica de la Generalitat. 

IMSERSO a la Comunitat Valenciana

La Comunitat Valenciana representa el 20 % de les places oferides i només Benidorm ja representa el 18 % de totes les places del programa de l'IMSERSO a tota Espanya.

Les destinacions que ofereixen places del programa de turisme de l'IMSERSO són Benidorm, l'Alfàs del Pi, Calp, Dénia, Xàbia, Guardamar del Segura, Torrevieja, Gandia, Benicàssim, Orpesa, Peníscola i Vinaròs.