Presidència
Comissió de Seguiment

Turisme consensua amb el sector turístic de la Comunitat Valenciana les novetats del 'Bo Viatge 2023'

07/10/2022
  • El secretari autonòmic de Turisme avança que "les sol·licituds per a la nova convocatòria s'iniciaran el pròxim 20 de desembre de 2022"
  • Assenyala que el pressupost assignat en 2023 és de 15 milions d'euros, i que la intensitat de l'ajuda serà del 60 %, amb un mínim de dues nits
  • Defensa que "el nou decret que regularà el programa ha comptat amb les aportacions del sector! i assegura la continuïtat del projecte

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha presidit aquest divendres la reunió de la Comissió de Seguiment del Bo Viatge, en la qual han participat les principals associacions autonòmiques d'allotjament turístic i agències de viatge; i en la qual s'han presentat les principals novetats del programa de l'any que ve, recollides en el nou Decret regulador de concessió directa d'ajudes del Programa Bo Viatge Comunitat Valenciana 2023, del qual s'iniciarà el tràmit en els pròxims dies.

El titular de Turisme ha recalcat que "la nova normativa recull una vegada més les aportacions del sector per mitjà d'aquest òrgan de treball conjunt, el qual ens permet analitzar el funcionament d'aquesta iniciativa de manera periòdica i, d'aquesta manera, aplicar els canvis que entre tots es consideren pertinents".

Per a Colomer, "aquest projecte és de tots" i n'ha assegurat la continuïtat en el temps mentre funcione com fins ara, "com a estímul per a la demanda en períodes d'estacionalitat, i davant dels efectes socioeconòmics negatius deguts a la guerra d'Ucraïna i la inflació", ha afegit.

Amb aquesta nova convocatòria del Bo Viatge, "pretenem generar entre 400.000 i 500.000 pernoctacions i mobilitzar més de 120.000 viatgers residents a la Comunitat perquè redescobrisquen la qualitat i varietat de la nostra oferta turística", ha afegit Colomer.

En aquest sentit, el Secretari Autonòmic ha informat que la Generalitat, per mitjà de Turisme Comunitat Valenciana, destinarà al programa un total de 15 milions d'euros, la mateixa quantitat assignada en 2022, i que ha permés registrar, de moment, prop de 40.000 reserves en establiments de la Comunitat fora de temporada al llarg d'enguany.

Novetats Bo Viatge 2023

Respecte a les novetats de la nova edició, Francesc Colomer ha destacat que la nova convocatòria, dirigida a persones residents a la Comunitat Valenciana, "establirà un termini únic de presentació de sol·licituds que s'iniciarà el pròxim 20 de desembre de 2022 a les 10 hores, i estarà vigent durant tot el programa de manera ininterrompuda”.

"L'objectiu –ha continuat Colomer – és donar més flexibilitat a la decisió del viatge", el qual podrà fer-se entre els trams compresos, d'una banda, del 16 de gener al 31 de maig de 2023, en què es destinaran fins a un màxim de 12 milions d'euros, i d'altra banda, del 18 de setembre al 22 de desembre de 2023, en què s'atorgaran 3 milions d'euros.

Una altra de les peculiaritats del programa del Bo Viatge 2023, segons ha detallat el responsable de Turisme, és que "la intensitat de l'ajuda serà del 60 % del cost dels serveis turístics contractats, sense distinció d'estada curta o llarga, però sí amb una estada mínima de dues nits consecutives en el mateix allotjament turístic, i fins a un màxim de 600 euros per ajuda concedida".

A més de l'allotjament, els beneficiaris del Bo Viatge podran afegir a la reserva altres serveis que també disposaran de bonificació, com la manutenció (màxim mitja pensió), tractaments de salut i benestar, activitats esportives, excursions i activitats d'animació, i aparcament.

Cal recordar que cada persona física únicament podrà ser beneficiària d'una ajuda dins del període de vigència del programa, i una vegada se li assigne el codi promocional del Bo Viatge, tindrà 10 hàbils per a formalitzar la reserva en qualsevol dels establiments turístics adherits al programa.

Les sol·licituds s'hauran de fer únicament per mitjà del tràmit telemàtic mitjançant la plataforma de tramitació electrònica de la Generalitat i comptarà, de nou, amb dos passos a seguir: sol·licitud de cita prèvia i el tràmit d'inscripció en l'hora i dia indicats, de manera que es requerirà certificat i signatura electrònica.

Des de la posada en marxa l'octubre de 2020, el Bo Viatge de la Comunitat Valenciana, del qual ja s'han beneficiat més de 260.000 valencianes i valencians, ha generat un impacte econòmic en el sector turístic de més de 42,5 milions d'euros (entre impacte directe i indirecte), a més de contribuir a mantindre oberta, fins i tot en els moments més complicats per la pandèmia de la covid-19, l'oferta turística de la Comunitat Valenciana i el manteniment de l'ocupació vinculada a aquesta.