Presidència

Ayora s'adhereix a la Xarxa Gastronòmica de la Comunitat Valenciana i a la marca d'aquesta, 'l’Exquisit Mediterrani'

07/10/2022
  • El secretari autonòmic de Turisme ha assistit a la inauguració de la XXI edició del Primer Tall de la Mel d'Ayora

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha participat en la inauguració de la XXI edició del Primer Tall de la Mel d'Ayora, un esdeveniment apícola, gastronòmic, turístic i cultural que acull el municipi des d'aquest divendres fins al pròxim 9 d'octubre.

Durant la visita a Ayora, Francesc Colomer i l'alcalde del municipi, José Vicente Anaya, han signat el compromís d'adhesió d'Ayora a la Xarxa Gastroturística de la Comunitat Valenciana i a la marca d'aquesta, l'Exquisit Mediterrani.

Aquest distintiu turístic té com a finalitat la protecció del valor de la gastronomia pròpia de la Comunitat Valenciana, com a recurs turístic de primer ordre, i la difusió de l'excel·lència del producte gastronòmic. 

Colomer ha destacat que la marca l’Exquisit Mediterrani "aporta valor a la nostra gastronomia, i posa de relleu la qualitat del nostre territori i la nostra manera de vida", i ha reconegut la gran faena que du a terme Ayora per a "enaltir la mel, un producte amb unes arrels identitàries enormes, i que cada vegada té més rellevància en l'alta cuina".

En la inauguració de la XXI edició del Primer Tall de la Mel d'Ayora Colomer ha estat acompanyat pel secretari autonòmic d'Agricultura, Rogelio Llanes; el director territorial de Presidència, Francisco Molina; la vicepresidenta primera de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, i el vicepresident tercer de la Diputació de València, Carlos Bielsa. 

Francesc Colomer ha volgut ressaltar que el Primer Tall de la Mel d'Ayora "és una exhibició de relat, de cultura, del patrimoni, dels valors, del paisatge, del territori i del producte"; al mateix temps que ha recalcat que durant 2020 "va ser premiat per la promoció turística d'aquest amb un dels grans guardons de la Generalitat, els Premis Turisme Comunitat Valenciana".

Així mateix, el titular de Turisme ha recordat que després del confinament per la pandèmia "hem descobert la necessitat de buscar el viatge cap a territoris com Ayora", per això, ha recalcat que "hem d'impulsar turísticament la nostra autenticitat" i, en aquesta línia, ha emfatitzat que "aquesta fira, aquest territori i aquest paisatge tenen un potencial turístic enorme".

Galeria d'imatges