Presidència
Promoció gastronòmica

Sant Joan d’Alacant s’adhereix a la Xarxa Gastronòmica de la Comunitat Valenciana i la seua marca l’Exquisit Mediterrani

11/10/2022
L’SA de Turisme juntament amb la corporació municipal de Sant Joan d’Alacant
  • La Xarxa compta amb més de 100 entitats adherides, entre les quals destaquen ja 67 destinacions turístiques de la Comunitat Valenciana
  • El secretari autonòmic de Turisme ha visitat Sant Joan d'Alacant i la Vila Joiosa, on ha subscrit un conveni per valor de 40.000 euros

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha visitat aquest dimarts la localitat de Sant Joan d'Alacant, on ha subscrit amb l'alcalde, Santiago Román, l'adhesió del municipi a la Xarxa GastroTurística de la Comunitat Valenciana i la seua marca l’Exquisit Mediterrani.

Una xarxa que compta amb més de 100 entitats adherides, entre les quals destaquen ja 67 destinacions turístiques de la Comunitat, i té com a finalitat la protecció del valor de la gastronomia pròpia, com a recurs turístic de primer ordre, i la difusió de l'excel·lència del producte gastronòmic.

Aquesta nova adhesió permetrà al municipi impulsar el turisme gastronòmic amb un enfocament compartit per iniciatives i projectes, públics i privats, sorgits des de diversos àmbits del turisme, la gastronomia i l'enologia.

40.000 euros per a la promoció turística de la Vila Joiosa

D'altra banda, el secretari autonòmic de Turisme ha visitat també la Vila Joiosa, on ha signat amb l'alcalde del municipi, Andrés Verdú, el conveni de col·laboració entre les dues entitats per a fomentar accions de promoció del producte turístic del municipi.

Mitjançant aquest conveni, al qual Turisme destina 40.000 euros, se secunden diverses actuacions per a donar a conéixer i promocionar les seues festes de Moros i Cristians, declarades d'interés turístic internacional, a més d'impulsar rutes de contingut històric i mediambiental, com la Ruta de la Pirateria.

Per a Colomer, es tracta d'“una aliança que representa el símbol de transformació en la línia del que volem que siga la ciutat turística, en clau de sostenibilitat, competitivitat, millora del producte, transformació digital i compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible”.

El titular de Turisme ha recordat que la Vila Joiosa formarà part dels plans de sostenibilitat turística en un futur immediat, i ha destacat la tasca del consistori per “saber interpretar els canvis i apostar per la senda de transformació”.

A més, ha subratllat “la simfonia de valors que fan possible promocionar les millors expressions de la ciutat”. Per a Colomer la Vila Joiosa és una destinació multiproducte, de sol i platja, de cultura, de festes i tradicions, d'enologia, de propostes turístiques que preserven el medi i, sobretot, una destinació hospitalària”.

Per aquest motiu hi ha “la nostra voluntat de perdurar aquesta aliança en el temps, que ratifica la lluita per una economia basada en el turisme com a element de futur”, ha afirmat el president de Turisme CV.

Per la seua banda, l'alcalde de la Vila Joiosa, Andrés Verdú, ha agraït al secretari autonòmic “la sensibilitat i l'interés” de Turisme per fomentar el turisme de qualitat en la destinació, a més d'impulsar les seues festes, “patrimoni de tots, que fan que la Vila Joiosa esdevinga un referent turístic no només nacional, sinó internacional”, hi ha afegit.

Finalment, cal destacar que, de 2020 a 2022, Turisme Comunitat Valenciana ha destinat a la Vila Joiosa més de 700.000 euros, que han permés renovar-ne i mantindre'n la infraestructura litoral, així com proporcionar suport al seu teixit turístic empresarial mitjançant ajudes directes i de concurrència competitiva. També ha rebut ajudes del Fons de cooperació de municipi turístic, a més de programes com el Bo Viatge, que ha dinamitzat la demanda turística interna fora de temporada, entre altres.

Galeria d'imatges