Presidència

La Ciutat de les Arts i les Ciències amplia horaris i activitats durant el festiu del 12 d’octubre

11/10/2022
La Ciutat de les Arts i les Ciències amplia horaris i activitats durant el festiu del 12 d’octubre
  • Els tallers de La Ciència a Escena i les visites guiades a les exposicions destaquen entre les propostes del Museu de les Ciències 
  • L'Hemisfèric projecta pel·lícules des de les 11.00 fins a les 18.00 hores, entre altres, Flying Monsters 3D i Oceans
  • L'Oceanogràfic organitza les experiències Backstage Tour i La mar en les teues mans per a conéixer de prop la biodiversitat marina

La Ciutat de les Arts i les Ciències proposa una oferta variada per a gaudir de la festivitat del 12 d'octubre. El Museu de les Ciències ofereix aquest dimecres els tallers de La Ciència a Escena per a públic general, sessions durant tot el dia de L'Espai dels Xiquets -un espai per a xiquets entre 3 i 8 anys- i visites guiades a les exposicions Mart. La conquesta d'un somni i Play. Ciència i música. A més, és l'última setmana per a visitar l'exposició d'escultures d'Igor Mitoraj instal·lada als exteriors del complex, que s'acomiada diumenge que ve 16 d'octubre. La cartellera de l'Hemisfèric, les activitats de l'Oceanogràfic i les exposicions de CaixaForum completen una oferta única. 

La Ciència a Escena són tallers amb experiments en directe per a entendre de manera amena la ciència, amb un preu per persona de 3,5 euros, i no és  necessari adquirir l'entrada al Museu de les Ciències. Química en acció (11.30  i 17.00 hores), La ciència invisible (16.00 hores) i SOS Planeta (10.30 hores), juntament amb Científic@ per un dia (13.00 hores), un taller per a edats compreses entre els 4 i els 8 anys, tenen lloc en aules especials situades a la planta baixa del museu. 

L'Espai dels Xiquets, amb sessions des de les 11.00 fins a les 17.00 hores, és una zona per a xiquets de 3 a 8 anys, en la qual juguen i experimenten sobre els sentits, l'aigua i els animals, i fins i tot construeixen una casa inacabada. Situat al costat d'un altre dels espais més curiosos del museu com és El Formiguer, un dels més grans que es poden veure en un museu. En el Teatre de la Ciència hi ha sessions d'Alt voltatge, un espectacular taller sobre l'electricitat, a les  11.00, 12.00, 13.00, 16.00 i 17.00 hores, que s'inclou en l'entrada general del museu. 

Les visites guiades a Mart. La conquesta d'un somni (11.00, 13.00 i 16.00 hores) i Play. Música i ciència  (11.00, 13.00 i 16.00 hores) són una oportunitat per a conéixer detalladament aquestes mostres i les seues curiositats, acompanyats per personal divulgador. Tenen un preu de 3,5 euros per persona, a més de l'entrada general al museu. 

Cartellera de l'Hemisfèric

L'Hemisfèric ofereix una gran varietat de propostes i temàtiques, des de documentals de naturalesa fins a l'exploració espacial. Per a tota la família, Lescull encantat: Kaluoka’hina 3D (sessió a les 11.00 hores) relata una divertida aventura plena d'humor sobre el món submarí. Secrets of the Universe (sessió a les 12.00 hores) permet accedir al Gran Col·lisionador d'Hadrons del Consell Europeu d'Investigació Nuclear (CERN).

La projecció Oceans (sessions 13.00 i 18.00 hores), pel·lícula en format fulldome 2D, és un viatge extraordinari que recorre des de les gelades costes de l'Àrtic fins a les càlides aigües dels tròpics i mostra l'extraordinària vida marina. 

La pel·lícula IMAX Viatge a l'espai. Pròxima parada: Mart (sessió a les 15.00 hores) mostra els desafiaments de la NASA i la indústria espacial per a dur a terme futures missions com aterrar astronautes en Mart o capturar asteroides. La pel·lícula IMAX Amazon Adventure (sessió a les 16.00 hores) narra l'èpica història de l'explorador Henry Bates en la seua expedició a través de l'Amazones. Flying Monsters 3D (sessió a les 17.00 hores) conta la fantàstica història dels pterosaures, les misterioses criatures que solcaven l'aire quan els dinosaures caminaven sobre la Terra. 

Tortugues: 200 milions d'anys en un dia

Els visitants de l'Oceanogràfic podran viure 200 milions d'anys en un dia i conéixer de prop les tortugues marines, terrestres i d'aigua dolça, moltes de les quals amenaçades, que habiten en l'aquari més gran d'Europa. A més, el centre ha organitzat diverses experiències al llarg del dia, com el Backstage Tour, en el qual es  visita el vessant més salvatge de l'aquari, la sala de filtració, l'àrea de quarantena o la zona tècnica de taurons.

Amb l'activitat La mar en les teues mans es coneixerà el nou aquari de contacte, a través del qual el visitant tindrà l'oportunitat de tocar i sentir la mar i alguns dels seus habitants, com ara els cogombres de mar, les estreles o els eriçons marins, tot això acompanyat dels nostres professionals.   

L'oferta de la Ciutat de les Arts i les Ciències es completa amb CaixaForum, que presenta tres mostres: Faraó. Rei d'Egipte, una col·lecció de peces procedents del British Museum; Horitzons i límit. Visions del paisatge, que reuneix obres de la Col·lecció d'Art Contemporani de la Fundació La Caixa, i El núvol, una proposta per a conéixer el potencial per a l'educació de les tecnologies associades a la intel·ligència artificial. 

Galeria d'imatges