Presidència

Turisme reorienta la marca de festivals 'Mediterranew Musix' cap a l'impuls del model de festivals intel·ligents

14/10/2022
I Mesa de Treball de Festivals
  • El secretari autonòmic de Turisme ha presidit la primera mesa de treball amb les principals entitats representatives dels festivals de música de la Comunitat Valenciana
  • Francesc Colomer anuncia que en 2023 els convenis amb entitats organitzadores de festivals es reorientaran cap a la sostenibilitat i la transformació en festivals intel·ligents

Turisme Comunitat Valenciana reorientarà la marca turística Mediterranew Musix amb l'objectiu d'impulsar el model de festivals intel·ligents.

Així ho ha traslladat Francesc Colomer en la primera mesa de treball que ha presidit amb les principals entitats representatives dels festivals de música de la Comunitat Valenciana, per a analitzar la situació actual i el futur del sector de manera conjunta.

En aquesta primera taula de treball han assistit representants de l'Associació de Promotors de Festivals de la Comunitat Valenciana (PROMFEST), de l'Associació de Promotors de Grans Festivals de Música de la Comunitat Valenciana (PROFEST), de la Federació d'Oci i Turisme (FOTUR) i de MUSICAPROCV.

El titular de Turisme ha destacat que "aquesta és una taula híbrida, i una mostra de governança publicoprivada, la qual naix amb l'objectiu de traçar el millor pla per a la música en viu de la Comunitat Valenciana" i ha assenyalat que tenim una marca turística, Mediterranew Musix, que "engloba tots els festivals, i la qual ara hem de revisar".

Colomer ha explicat que en els últims anys "hi ha hagut una gran eclosió de festivals que han fet créixer també la nostra marca turística Mediterranew Musix", per la qual cosa, ha assenyalat que "ara és moment de repensar-la, veure cap a on ens dirigim i quin és el millor camí a seguir en benefici de tots".

Turisme treballa en una "revisió de paràmetres per a l'entrada i permanència en la marca Mediterranew Musix" –ha avançat Colomer– amb l'objectiu de prestigiar la qualitat, la visibilitat i la promoció als festivals musicals que se celebren a la Comunitat Valenciana.

En la reunió, Colomer també ha anunciat que en 2023 els convenis amb entitats organitzadores de festivals "es reorientaran per a fer inversions encaminades cap a la sostenibilitat i les eines necessàries per a convertir-se en festivals intel·ligents", en aquest sentit ha volgut subratllar que "ara toca ajudar a la reconversió tecnològica i d'infraestructures per a mirar cap al futur dels festivals".

El model Festivals Intel·ligents, creat per mitjà de l'Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (INVAT·TUR), consisteix en una metodologia que serveix perquè els festivals de música apliquen sistemes de mesurament els quals aporten dades per a reflexionar i aplicar millores en la gestió i la sostenibilitat.

Galeria d'imatges