Presidència

Colomer reivindica el paper inspiracional de la gastronomia en el viatge turístic

21/10/2022
Colomer reivindica el paper inspiracional de la gastronomia en el viatge turístic
  • El secretari autonòmic de Turisme ha assistit a la inauguració del Festival Gastronòmic Castelló Ruta de Sabor, a Benicarló
  • Assenyala que “aquest esdeveniment reuneix artistes, talent i creativitat, i es posiciona com un al·legat en defensa de l'hostaleria”

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha reivindicat aquest divendres que “la gastronomia inspira el viatge turístic”, i ha defensat la idea que “la gastrodiplomàcia, de la qual es parla en moltes ocasions, salvarà el món, més del que molts pensen”.

Colomer ha fet aquestes declaracions durant l'obertura del Festival Gastronòmic Castelló Ruta de Sabor que acull Benicarló del 21 al 23 d'octubre, el qual reuneix xefs amb estrella Michelin, productors agroalimentaris i restaurants en un esdeveniment amenitzat amb espectacles i actuacions musicals.

Durant la seua intervenció, el secretari autonòmic de Turisme ha assenyalat que “aquest festival reuneix artistes, talent i creativitat, i reivindica el paper d'un sector que no ha gaudit sempre del reconeixement social que mereix”.

En aquesta línia, Colomer ha declarat que “fer un al·legat en defensa de l'hostaleria requereix rebel·lia i coratge en aquest temps”, i ha insistit que “és un dia per a exaltar dues coses: la idea i el lloc, Benicarló”.

Així mateix, Francesc Colomer s'ha mostrat partidari d'“apostar i reivindicar la perifèria” i ha destacat l'estratègia turística del municipi de Benicarló, al qual ha definit “com a destinació gastronòmica molt forta per totes les coordenades i els valors que la conformen”.

Finalment, ha volgut donar l'enhorabona a la Diputació de Castelló per impulsar aquesta iniciativa, així com a l'Exquisit Mediterrani, la marca gastroturística de Turisme Comunitat Valenciana, que “vol interceptar el talent i trencar amb els centres de gravetat i les capitalitats del territori”, hi ha afegit.

Durant la inauguració del festival, Colomer ha estat acompanyat pel president de la Diputació de Castelló, José Martí; l'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, i la diputada provincial de Turisme, Virgínia Martí.

El Festival Gastronòmic Castelló Ruta de Sabor és una iniciativa que organitza la Diputació de Castelló que compta amb la col·laboració de Turisme Comunitat Valenciana.

Galeria d'imatges