Presidència
Destinacions intel·ligents

Turisme i Segittur inicien la posada en marxa de la Plataforma Intel·ligent de Destinacions que se situarà a l’Invat·tur de Benidorm

24/10/2022
Acte de constitució de l’ens promotor de la Plataforma Intel·ligent de Destinacions
  • Francesc Colomer ha participat, juntament amb la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme i el secretari d'Estat de Turisme, en la constitució de l'ens promotor de la Plataforma Intel·ligent de Destinacions
  • Francesc Colomer reitera l'aposta de la Generalitat per impulsar la intel·ligència turística i reivindica el treball realitzat per Turisme CV

Turisme Comunitat Valenciana i el Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme han iniciat la posada en marxa de la Plataforma Intel·ligent de Destinacions, que estarà situada a l'Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat·tur) de Benidorm.

L'Invat·tur ha acollit hui l'acte de constitució de l'ens promotor de la Plataforma Intel·ligent de Destinacions, on ha participat la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, juntament amb el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer; el secretari d'Estat de Turisme, Fernando Valdés, i el president de la Societat Mercantil Estatal per a la Gestió de la Innovació i les Tecnologies Turístiques (Segittur), Enrique Martínez.

A més, en aquesta jornada Francesc Colomer i el president de Segittur, Enrique Martínez, han signat el protocol de col·laboració entre les dues entitats per a l'impuls i la implantació de la futura Plataforma Intel·ligent de Destinacions, que inclou que la seua seu se situe a les instal·lacions de l'Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat·tur), situat a Benidorm.

Colomer ha destacat la importància que aquesta plataforma se situe a les instal·lacions de l'Invat·tur de Benidorm, on “la Comunitat Valenciana tindrà un paper fonamental en la gestió de les dades”, en aquesta quarta revolució industrial que és la intel·ligència artificial, la gestió de les dades i l'economia del coneixement.

En aquest context, ha reiterat l'aposta de la Generalitat per impulsar la intel·ligència turística i ha reivindicat “el treball que han fet Turisme Comunitat Valenciana i l'Invat·tur”. Així, ha recordat que s'han impulsat projectes pilot com el de Platges Intel·ligents, els Espais Naturals Intel·ligents, i els Festivals Intel·ligents, a més de presentar huit manuals per a la formació digital de huit subsectors del turisme.

El secretari d'Estat de Turisme, Fernando Valdés, ha explicat que la Plataforma Intel·ligent de Destinacions “és una proposta molt ambiciosa que pretén unir en aquest procés de transformació digital el sector privat, el turista, la destinació, l'Administració i la gestora de la destinació, en una única dimensió tecnològica compartida”, i ha recalcat que compta amb “130 milions d'euros previstos en tot el seu desenvolupament amb la col·laboració dels Fons Next Generation”.

Així mateix, Valdés ha insistit que “es tracta d'un compromís amb el projecte de desenvolupament turístic basat en la sostenibilitat, en un turisme de qualitat i intel·ligent”, i hi ha afegit que “és una solució única, no hi ha una solució comparable a la que estem desenvolupant a Espanya en tot el món, i ho estem fent a través d'una aliança publicoprivada”.

Col·laboració entre Turisme CV i Segittur

L'acord subscrit entre Turisme Comunitat Valenciana i Segittur, que no implica transferència de fons entre les parts signants, pretén impulsar i implantar a la Comunitat Valenciana la Plataforma Intel·ligent de Destinacions. Així, mitjançant aquest acord, Turisme CV facilitarà instal·lacions adequades per a habilitar la seu física de la Plataforma Intel·ligent de Destinacions, a l'Invat·tur de Benidorm.

A més, s'afavorirà l'ús conjunt de dades, eines, metodologies i projectes entre la Plataforma Intel·ligent de Destinacions i la Plataforma de Destinació Intel·ligent de la Comunitat Valenciana. També, totes dues administracions, participaran en les jornades tècniques, les taules de treball, els seminaris, els congressos i altres fòrums de debat i reflexió, a fi de donar visibilitat al projecte.

Presentació de la plataforma

En l'acte, s'ha programat un seminari en què han participat diversos experts per a presentar la Plataforma Intel·ligent de Destinacions, com ara el president de Segittur, Enrique Martínez.

En aquesta jornada també s'ha presentat l'estudi realitzat en col·laboració amb la Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents (RECI) sobre les ciutats amb plataforma; el model de capes; les funcionalitats de la plataforma; el laboratori d'interoperabilitat, a més de casos d'èxit.

Galeria d'imatges