President
Unitat d’acció

Ximo Puig destaca la unitat d’acció entre Consell, Govern d’Espanya i Ford per a consolidar la factoria d’Almussafes i garantir l’èxit de la transició elèctrica

24/10/2022
Ximo Puig destaca la unitat d’acció entre Consell, Govern d’Espanya i Ford per a consolidar la factoria d’Almussafes i garantir l’èxit de la ...
  • El president de la Generalitat ha visitat el centre d'electrificació de Ford junt amb la ministra d'Indústria
  • Valora l'aposta per l'electrificació de la factoria, que ha qualificat de “fonamental per a la descarbonització” i per a garantir la sostenibilitat ambiental
  • Destaca el “treball conjunt, la confiança i la unió” amb Ford perquè la factoria d'Almussafes “tinga molts anys de vida”, ja que genera 6.000 llocs de treball directes i 12.000 indirectes
Almussafes.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat la unitat d'acció entre Consell, Govern d'Espanya i Direcció i Comité d'Empresa de Ford per a consolidar la factoria d'Almussafes i garantir l'èxit de la transició elèctrica de la mobilitat.

Així ho ha manifestat durant la seua visita a la planta de fabricació de Ford a Almussafes, en la qual ha estat acompanyat per la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto; el vicepresident d'Assumptes Governamentals Internacionals de Ford Motor Company, Matthew Godlewski; el president i CEO de Ford Iberia, Jesús Alonso, i el director de fabricació de Ford España, Dionisio Campos.

Després del recorregut per les diverses àrees de producció, on ha pogut conéixer el procés d'electrificació, el president ha assenyalat que la decisió de Ford d'invertir a la planta d'Almussafes per a fer possible el seu projecte de mobilitat elèctrica constitueix “un pas de gegant en el procés de manteniment i enfortiment de Ford a la Comunitat Valenciana”.

Així mateix, ha valorat l'aposta per l'electrificació de la factoria, que ha qualificat de “fonamental per a la descarbonització” i per a garantir la sostenibilitat ambiental.

El cap del Consell ha defensat la col·laboració publicoprivada i, en concret, s'ha referit al “treball conjunt, la confiança i la unió” amb Ford perquè la factoria d'Almussafes “tinga molts anys de vida”, atesa la rellevància econòmica i social d'aquesta empresa a la Comunitat Valenciana, que genera 6.000 llocs de treball directes i 12.000 indirectes.

Per la seua banda, la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha agraït a Ford la seua confiança, i ha assenyalat que la nova plataforma “garanteix llocs de treball i un futur per a l'electrificació de la marca a València”.

Quant al president i CEO de Ford Iberia, Jesús Alonso, ha manifestat que la missió de Ford com a empresa és “liderar la revolució de la mobilitat elèctrica amb vehicles hiperconnectats, i la nostra factoria valenciana serà una peça fonamental per a assolir-ho. Un dels temes crítics per a assolir aquesta transició a l'electrificació és el dels incentius a la compra i l'acceleració en la instal·lació de punts de recàrrega”.

Finalment, el director de fabricació de Ford España, Dionisio Campos, ha definit el procés d'electrificació del sector de l'automòbil com a “la major transformació de la indústria dels últims 100 anys, una fita que no podríem dur a terme sense la col·laboració de l'Administració pública i dels sindicats”.

 

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions del president de la Generalitat, Ximo Puig