President
150 ‘Levante-EMV’

Ximo Puig subratlla la importància del bon exercici del periodisme per a reflectir la Comunitat Valenciana “real”

24/10/2022
Ximo Puig subratlla la importància del bon exercici del periodisme per a reflectir la Comunitat Valenciana “real”
  • El president de la Generalitat ha participat en l'acte commemoratiu del 150é aniversari de Levante - El Mercantil Valenciano
València.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha subratllat la importància del bon exercici de l'ofici periodístic per a reflectir la Comunitat Valenciana “real”.

Així ho ha indicat durant la seua intervenció en l'acte commemoratiu del 150é aniversari de Levante - El Mercantil Valenciano, en el qual també ha participat la ministra de Ciència i Innovació.

El president ha destacat també el “compromís amb el progrés” d'aquest mitjà de comunicació, que s'ha caracteritzat per la defensa que fa de la sanitat i l'educació públiques i del municipalisme, així com per la censura de l'urbanisme il·legal, la denúncia de les injustícies o el rebuig a la corrupció.

Tal com ha indicat, Levante-EMV constitueix, per això, “un reflex de la Comunitat Valenciana real, amb la seua pluralitat, amb un cor en cada comarca, sense centralismes, amb la seua diversitat”. “No entén la Comunitat Valenciana qui la vulga veure uniforme i monolítica”, perquè “aquesta Comunitat Valenciana, senzillament, no existeix”, ha indicat.

“Hui veiem l'evolució de Levante-EMV i de la societat mirant la seua hemeroteca”, amb avanços en drets i llibertats, i igualtat i benestar per a la majoria de la societat, hi ha afegit el president, que ha demanat confiar en les fortaleses de la Comunitat Valenciana amb actituds que estiguen “allunyades del triomfalisme”, però que combaten també “les falses nostàlgies i el catastrofisme”. 

El responsable del Consell hi ha afegit també durant el seu discurs que l'actual conjuntura econòmica i geopolítica “obliga a una responsabilitat en l'àgora pública”. “Aquest temps ens obliga a buscar solucions, a sumar, no a restar ni a dividir”. 

En aquest sentit, ha advocat per un periodisme centrat en els fets “que transformen vides i realitats” i que no queden “sacrificats en l'altar d'un algorisme que potencia el conflicte i recompensa la polarització”. 

Lliurament de premis

Durant l'acte, s'han lliurat el Premi Levante 150é Aniversari al Tribunal de les Aigües de València i el Premi Levante de l'Any al col·lectiu dels Bombers de la Comunitat Valenciana, el 112 i la Unitat Militar d'Emergències. 

A més, s'ha lliurat el guardó de cultura a CaixaForum València; el d'esports al futbolista José Luis Gayà; el d'acció social a l'Associació Valenciana d'Ajuda a la Paràlisi Cerebral, i el de producció audiovisual al Festival de Cinema Antonio Ferrandis de Paterna. Així mateix, el premi de medi ambient l'ha rebut la investigadora del Centre d'Estudis Ambientals del Mediterrani Samira Khodayar.
 

Galeria d'imatges