Presidència

La Ciutat de les Arts i les Ciències esdevé punt de trobada digital i tecnològica amb València Digital Summit

25/10/2022
La Ciutat de les Arts i les Ciències esdevé punt de trobada digital i tecnològica amb València Digital Summit
  • Èxit de públic en la primera jornada de l'esdeveniment tecnològic internacional impulsat per Startup València, que espera superar els 10.000 assistents 
  • Persones emprenedores, empreses emergents, inversors, corporacions i institucions comparteixen els respectius projectes i els casos d'èxit en la cinquena edició d'aquest certamen d'accés gratuït 
     

El Museu de les Ciències acull la cinquena edició del València Digital Summit 2022 (VDS2022), l'esdeveniment tecnològic internacional de l'ecosistema innovador valencià i punt de trobada anual per a emprenedors, empreses emergents, inversors, corporacions i institucions. 

La primera jornada d'aquesta cimera digital ha comptat amb la presència del conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent;  la consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Josefina Bueno, la secretària autonòmica d'Economia Sostenible, Empar Martínez; la directora general d'Internalització, María Dolores Parra; la directora general d'Emprenedoria i Cooperativisme, Teresa García, i el director general de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Antonio Torres. 

També hi han participat el president de Startup València, Juan Luis Hortelano; el CEO de Startup València, Nacho Mas; el vicepresident de la Diputació de València, Carlos Fernández Bielsa; la vicealcaldessa de València, Sandra Gómez, i el regidor d'Agenda Digital i Administració Electrònica de l'Ajuntament de València, Pere Fuset. 

Sota el lema Inspiring the Good Future, la trobada mostra com la tecnologia, la innovació i la digitalització estan construint un futur millor i per què són fonamentals per a afrontar els principals reptes socials i econòmics als quals s'enfronta la societat. València Digital Summit analitzarà les últimes tendències tecnològiques i innovadores per a sectors estratègics de la Comunitat Valenciana.  En aquesta nova edició, els emprenedors presentaran els respectius projectes als més de 10.000 assistents a la trobada.

El programa supera les 300 ponències de líders internacionals i nacionals, taules redones, tallers i fòrums temàtics en sectors com ara automoció, aeroespacial, construcció, ports, salut, agroalimentació o recursos humans. A més, reunirà més de 150 corporacions i més de 1.500 empreses emergents.

L'accés a VDS2022 és gratuït, previ registre a través de la seua pàgina web, i els assistents podran gaudir de zones expositives en les quals es presentaran les últimes novetats tecnològiques, les tendències i els productes disruptius, amb l'objectiu de fer valdre el talent existent a la Comunitat Valenciana, atraure inversió a la regió i generar oportunitats de negoci entre corporacions i empreses emergents.

Programa VDS2022

Aquest dimarts se celebra la taula redona València i Ford: una història d'èxit, amb la participació del conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent; la directora general d'Internacionalització, M. Dolores Parra, i la gerent de Transformació i Innovació de Ford Europa, Paula Carsi.

L'auge del sector Foodtech i Tecnologia darrere d'un encisam, amb Sergio Pajares (CTO de Mercadona); la presentació de diversos projectes d'empreses emergents de l'àrea agroalimentària, i una trobada amb el xef Quique Dacosta i la directora general de KM ZERO Food Innovation Hub, Beatriz Jacoste, formen part també del programa d'aquest dimarts, en el qual també s'aborda la mobilitat i les ciutats intel·ligents a través de companyies com Zeleros, Siemens Mobility, Cooltra o Accenture Song, o ponències com ara Ciutats intel·ligents per a un futur més habitable.

Els sectors de la salut, l'aeroespacial, el portuari i la tecnologia de la cadena de blocs comptaran amb fòrums especialitzats que desenvoluparan una agenda de sessions en què s'exposaran experiències d'innovació i digitalització, així com casos d'èxit i models intel·ligents. En concret, més de 60 tecnològiques de sectors com FoodTech, Industry 4.0, Health, Mobility i FinTech, entre altres, participaran en Meet the Startups, un treball en xarxa amb format de cita ràpida en el qual aquestes empreses podran connectar i generar sinergies, així com explorar noves oportunitats de negoci.

La construcció serà abordada des d'una perspectiva sostenible en una taula redona moderada per Marija Rucevsk, sòcia gerent i cofundadora en Helve, en la qual participaran Iker Marcaide, fundador i president executiu en Zubi Group; Gonzalo Galindo, president de CEMEX Ventures; Tanja Kufner, cap de projectes en Nemetschek, i Paula Sánchez, CEO i cofundadora en CoCircular.

La indústria aeroespacial i el potencial de la Comunitat Valenciana per a acollir-ne el desenvolupament serà un altre dels temes destacats. Al llarg de tres sessions, que tindran lloc el 26 d'octubre, s'exposaran els atractius que ofereix la Comunitat Valenciana per al sector aeroespacial i les bases per al desenvolupament d'aquesta indústria, i es donaran a conéixer casos d'èxit d'empreses valencianes. Entre altres, Foundations for the development of the aerospace industry in the region, amb la participació de la Universitat Politècnica de València (UPV) i el Col·legi Oficial d'Enginyers Aeronàutics d'Espanya (COIAE-AIAE), i entitats com Espai Aero i Val Space Consortium.

La trobada conclourà el 26 d'octubre, a les 17.00 hores tindrà lloc el lliurament de premis de la VDS2022 Competition, en què han participat més de 500 empreses emergents de 35 països diferents. 

Consulteu ací el programa complet de València Digital Summit.

Galeria d'imatges