Presidència
Periodisme i comunicació

La Generalitat i la Unió de Periodistes col·laboren en la realització d’activitats per a la promoció de la professió periodística i el sector de la comunicació

25/10/2022
La Generalitat i la Unió de Periodistes col·laboren en la realització d’activitats per a la promoció de la professió periodística i el sector de ...
  • El director general de Relacions Informatives, Pere Rostoll, i la presidenta de la Unió de Periodistes Valencians, Noa de la Torre, han signat un acord que preveu la celebració d'una jornada sobre el futur del periodisme
  • La trobada se celebrarà el pròxim 8 de novembre al palau de les Comunicacions

El director general de Relacions Informatives, Pere Rostoll, i la presidenta de la Unió de Periodistes Valencians, Noa de la Torre, han signat un conveni de col·laboració per a promoure i fer valdre la professió periodística i el sector de la comunicació.

La Generalitat i la Unió de Periodistes tenen objectius i interessos comuns en l'àmbit de la comunicació local, concretament en l'estudi de les noves tendències en la comunicació. Per això, a través d'aquest acord, la Generalitat aportarà 15.000 euros a la Unió de Periodistes, per a la realització d'una jornada sobre el futur del periodisme, amb un innovador model mixt entre presencialitat i accés remot, que permetrà la màxima participació i difusió, i en què participaran tant associacions professionals de periodistes i fotoperiodistes, com les universitats.

La trobada, que porta per títol El futur del periodisme en el present. Nous llenguatges i redefinició del concepte periodista, se celebrarà el pròxim 8 de novembre, al palau de les Comunicacions, de 9.00 a 14.00 hores. 

La jornada està dirigida a professionals del periodisme, la comunicació i, també, estudiants d'aquests graus, i preveurà la celebració de tres taules redones sobre el metavers i les notícies falses; la consideració com a periodistes de noves figures com influencers, persones comunicadores, persones creadores de continguts i activistes, i la reinvenció dels mitjans de comunicació i les i els periodistes davant dels canvis tecnològics.

Entre els ponents que hi participaran es troben Sara Carmona, Ignacio Escolar, María Jesús Espinosa de los Monteros, Antoni Daimiel, Emilio Doménech (Nanísimo), Jon Fatelevich, Marina Lobo, Amalia López Acera, Antonio Lorenzo, Jorge Luna, Jorge Pueyo i Rocío Vidal, que respondran a les qüestions que planteja el futur de la professió periodística relacionades amb els nous models de comunicació. 

Es tracta d'un acte gratuït, però que per motius d'aforament requereix inscripció prèvia, a través d'un formulari d'inscripció, abans del 3 de novembre o fins que s'esgoten les places. 

El programa complet de l'esdeveniment es pot consultar ací i la jornada es podrà seguir en directe en el canal de YouTube de la Unió de Periodistes Valencians. 

Promoció del periodisme

La Unió de Periodistes Valencians és l'organització professional majoritària a la Comunitat Valenciana i la tercera més gran d'Espanya. Representa i reuneix més de 700 dels i les periodistes valencians davant de la Federació d'Associacions de Periodistes d'Espanya i està integrada en la Federació Internacional de Periodistes.

Els seus objectius són la defensa dels drets a la llibertat d'expressió i a rebre una informació plural i veraç, la unitat del col·lectiu de periodistes i fotoperiodistes, així com la promoció de la cultura, en què el fotoperiodisme i el periodisme, i els respectius professionals, aporten molt al conjunt de la ciutadania valenciana.

Aquests objectius coincideixen amb l'interés de la Generalitat a promoure i fer valdre la professió periodística, tant de periodistes com de fotoperiodistes, atesa la seua contribució al correcte funcionament dels mitjans de comunicació, essencial per a una societat democràtica. 

Galeria d'imatges