President
25é aniversari Ivefa

Ximo Puig destaca que l’empresa familiar constitueix la base de la “potència econòmica” de la Comunitat Valenciana

25/10/2022
Ximo Puig destaca que l’empresa familiar constitueix la base de la “potència econòmica” de la Comunitat Valenciana
  • El president de la Generalitat ha participat en l'acte de celebració del 25é aniversari d'Ivefa
  • L'empresa familiar representa el 91 % del teixit empresarial, prop del 80 % del PIB i el 85 % de l'ocupació a la Comunitat Valenciana
València.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que l'empresa familiar constitueix la base de la “potència econòmica” de la Comunitat Valenciana.

Així ho ha manifestat durant l'acte de celebració del 25é aniversari de l'Institut Valencià per a l'Estudi de l'Empresa Familiar (Ivefa), al qual també han assistit el conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España, i el conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent.

En el transcurs de la celebració, el cap del Consell ha qualificat l'empresa familiar de “motor” de l'economia valenciana i ha destacat que a la Comunitat Valenciana representa el 91 % del teixit empresarial, la qual cosa suposa prop del 80 % del PIB, i el 85 % de l'ocupació.

Així mateix, ha subratllat que aquesta empresa es caracteritza pel seu “compromís amb empleats, clients i societat”, però especialment per la seua “major capacitat per a superar les crisis”, cosa que constitueix un “gran avantatge competitiu” per a la Comunitat Valenciana.

De la mateixa manera, ha fet referència a l'actual situació generada per la guerra a Ucraïna, que ha provocat l'encariment del finançament, la pujada del cost de l'energia i l'escassetat de les matèries primeres, i ha advocat per “la unió, la confiança i l'impuls públic” per a superar cada desafiament.

En aquest sentit, ha mostrat el compromís del Consell per continuar fent costat al teixit empresarial, per a minimitzar l'impacte de la crisi amb línies de finançament bonificades per a despeses operatives i mitjançant respostes específiques per a sectors com l'agrari o la indústria.

Ximo Puig també s'ha referit al suport a les famílies mitjançant descomptes en taxes i cànons, o la rebaixa i gratuïtat en el transport, així com a través de més beques i l'abaratiment de les matrícules per a la formació professional i universitària.

Durant la seua intervenció, ha assegurat que la Comunitat Valenciana és la tercera autonomia que més ha progressat durant l'últim any i que tancarà 2022 amb un creixement del 4,3 %. A més, també ha recordat que l'ocupació assoleix la xifra històrica de dos milions d'afiliats; el nombre d'empreses està creixent durant 19 mesos, i ja se situa per damunt del nivell prepandèmia, així com la bona marxa, a pesar del context, de la producció industrial i les exportacions.

Finalment, ha felicitat Ivefa pel seu aniversari i n'ha valorat la dinàmica associativa, que ha considerat fruit de la cooperació entre empreses, institucions i Administració, així com una “garantia per a reforçar la institucionalitat, la confiança i el diàleg social que exigeix aquest moment”.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions del president de la Generalitat, Ximo Puig