Presidència
Del 21 al 23 de novembre

La sostenibilitat i la digitalització, claus del III Congrés Mundial de Destinacions Intel·ligents a València

26/10/2022
  • Compta ja amb més de 700 persones inscrites, un mes abans que tinga lloc
  • La Capital Europea del Turisme Intel·ligent en 2022 alberga el simposi en el X aniversari del model Destinació Turística Intel·ligent

La sostenibilitat i la digitalització marcaran el full de ruta del III Congrés Mundial de Destinacions Intel·ligents, que tindrà lloc a València del 21 al 23 de novembre, i al qual ja s'han registrat més de 700 assistents. 

El Govern d'Espanya, la Generalitat i l'Ajuntament de València, amb la col·laboració de l'Organització Mundial del Turisme, organitzen el III Congrés Mundial de Destinacions Turístiques Intel·ligents, que tindrà lloc a València, coincidint que la ciutat és Capital Europea del Turisme Intel·ligent 2022. 

El congrés comptarà amb més de seixanta ponents nacionals i internacionals, que representen destinacions que ja són destinacions turístiques intel·ligents, així com destinacions que compten amb bones pràctiques en innovació, tecnologia, accessibilitat, sostenibilitat i governança, els cinc eixos que conformen el model DTI, als quals se sumen experts en cada una de les matèries. 

Entre els temes que s'abordaran en el congrés s'inclouen les estratègies de país per a ser destinacions intel·ligents, les tecnologies emergents aplicades al turisme, el valor de l'accessibilitat en les destinacions, l'economia circular en el cicle de vida del turisme i com usar les dades per a millorar la gestió de les destinacions.

Durant el congrés també es parlarà sobre com afronten les destinacions el canvi climàtic, s'analitzaran les claus de la mobilitat sostenible en l'activitat turística i s'aprofundirà sobre el fet que la sostenibilitat constituïsca un valor de marca en l'estratègia de màrqueting de les destinacions. 

Entre els ponents comptarem amb representants internacionals procedents de més de dotze països, entre els quals s'inclouen Portugal, els Països Baixos, el Brasil, Cuba, Colòmbia, Jordània, França, Suècia, Finlàndia, el Perú i el Regne Unit. 

El model DTI, pioner a Espanya, ha buscat des que es va iniciar una gestió més eficient i sostenible de les destinacions, un increment de la rendibilitat turística i una major competitivitat de l'economia espanyola, aplicant a les destinacions la tecnologia i la innovació per a la millora de l'accessibilitat dels seus habitants i de la qualitat de vida dels seus veïns.

Call for papers 

El primer dia del congrés se centrarà en la part científica, en què es presentaran els papers presentats a les categories temàtiques següents: governança col·laborativa, desenvolupament i resiliència; transició verda i sostenibilitat en destinacions intel·ligents, i arribada de les tecnologies i les destinacions intel·ligents. 

Web III Congrés 

Tota la informació està disponible en el web del congrés.