Presidència

Herick Campos destaca que Turisme Comunitat Valenciana ha invertit a Gandia més de 7 milions d’euros des de 2015

26/10/2022
  • El director general de Turisme ha assistit a la Mesa de Turisme de la localitat
  • Destaca que “Gandia opta a ser una de les destinacions que formen part del Pla territorial de sostenibilitat en destinació 2022”

El director general de Turisme, Herick Campos, ha remarcat aquest dimecres el compromís de Turisme Comunitat Valenciana amb Gandia i ha destacat que “des de 2015 Turisme CV ha realitzat inversions al municipi que han superat els 7 milions d'euros”.

En aquesta línia, ha explicat que han sigut aportacions de Turisme que inclouen inversió en formació turística a través de la Xarxa CdT, inversions en les infraestructures de platges, ajudes contra la COVID-19, accions de màrqueting col·laboratiu, a més del Fons de Cooperació Municipal per a municipis turístics, entre altres.

El director general ha fet aquestes declaracions en el mateix municipi, després d'assistir a la Mesa de Turisme de Gandia, un òrgan en què participen el sector i l'Administració, que exemplifica “la cogovernança, el senyal d'identitat dels governs progressistes”, ha assenyalat Campos.

En aquest context, ha volgut destacar que “el municipi de Gandia està alineat plenament amb l'estratègia de qualitat, sostenibilitat i hospitalitat de Turisme”. Cosa que significa que “té un pla estratègic de la destinació, a més de formar part de la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents (DTI)”.

Herick Campos ha recordat que “Gandia és el municipi de la Comunitat Valenciana que compta amb més distintius Sicted de qualitat turística, a més està adherit a la marca gastroturística de la Comunitat l'Exquisit Mediterrani”.

Pla de sostenibilitat turística en destinació

El director general també s'ha referit al Pla de sostenibilitat turística en destinació extraordinari presentat per Gandia a la convocatòria de fons Next Generation 2022, que ha sigut triat i incorporat per decisió de la Generalitat al Pla territorial de 2022. “Una proposta que s'ha remés al Govern d'Espanya perquè siga estudiada i que s'aprovaria a la fi de novembre en la Conferència Territorial de Turisme d'Espanya”, ha avançat.

Campos ha explicat que “aquest pla de sostenibilitat del programa extraordinari suposarà una inversió de 2,4 milions d'euros, que se sumarà a un altre pla de sostenibilitat turística de convocatòria ordinària, que compta amb una inversió entorn dels 3 milions d'euros”. Per la qual cosa, la inversió total, en aquest sentit, ascendiria a 5,4 milions d'euros.