Presidència

L’Exquisit Mediterrani protagonitzarà l’escenari central de Mediterrània Gastrònoma 2022

27/10/2022
Presentació del certamen a l'àgora de la plaça de l'Ajuntament de València
  • Turisme ha programat les principals activitats gastronòmiques del certamen en un espai de més de 600 metres quadrats
  • El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha participat en la presentació de Mediterrània Gastrònoma 2022

La marca gastroturística de la Comunitat Valenciana impulsada per Turisme Comunitat Valenciana, l'Exquisit Mediterrani, protagonitzarà l'escenari principal de Mediterrània Gastrònoma 2022, la Fira Gastronòmica del Mediterrani que acollirà la ciutat de València del 13 al 15 de novembre.

Turisme ha programat les principals activitats gastronòmiques del certamen que tindran lloc a la cuina central, un espai de més de 600 metres quadrats dedicat a la Xarxa Gastronòmica de la Comunitat Valenciana, de la qual ja formen part més de 100 entitats adherides, entre les quals hi ha prop de 70 destinacions turístiques.

En concret, en aquest espai es desenvoluparà un programa complet de tres dies amb demostracions de cuina en directe i amb la presència en els foguers dels millors cuiners del moment.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha participat aquest dijous en la presentació de la  fira a València, a la qual han assistit també el secretari autonòmic d'Agricultura i Desenvolupament Rural, Roger Llanes; el president de Mediterrània Gastrònoma 2022, Carlos Mataix; el director del certamen, Alejandro Roda; el gerent de la Fundació Visit València, Antonio Bernabé, i el director de Turisme València, Xavi Pascual.

Aquest certamen compta amb la col·laboració de Turisme Comunitat Valenciana a través d'una subvenció directa de 145.000 euros.

Espais Mediterrània Gastrònoma 2022

Mediterrània Gastrònoma 2022 albergarà més de 200 expositors, un 30 % més que l'edició passada, i més de 200 ponents d'alt nivell. Es tracta de la major sala d'exposicions de l'alta cuina de tot el país dirigida a professionals del sector.

A més de la cuina central dedicada a l'Exquisit Mediterrani, la fira comptarà també amb altres espais, com ara la zona #pandeverdad, per a aprendre i gaudir amb els millors forners d'Espanya; l'espai La Cuina Molt de Gust, en el qual es faran valdre els petits productors, els artesans i els productes ecològics; una altra zona dedicada en exclusiva a l'oli d'oliva verge extra, denominada Entreolivos, i la zona #dQuesos dedicada als formatges artesans, entre altres.

Galeria d'imatges