Presidència
Fòrum Internacional de Turisme de Benidorm

Colomer destaca que el metavers “mai podrà substituir l’experiència del viatge, però en el terreny de la prescripció obri grans possibilitats”

27/10/2022
Clausura Fòrum Internacional de Turisme de Benidorm
  • El secretari autonòmic de Turisme ha clausurat la XXI edició del Fòrum Internacional de Turisme de Benidorm
  • En el Fòrum s'ha debatut sobre el metavers en tres taules temàtiques: Què és el metavers i oportunitats per al turisme; Organització del viatge, estada i esdeveniments, i Viatja a través del metavers

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat que el metavers “mai podrà substituir l'experiència del viatge”, encara que ha apuntat que en el terreny de la prescripció “obri grans possibilitats”.

Així s'ha pronunciat Francesc Colomer durant la clausura de la XXI edició del Fòrum Internacional de Turisme de Benidorm, on ha participat juntament amb l'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, i Armando Ortuño, director de la Càtedra d'Estudis Turístics Pedro Zaragoza Orts.

En aquesta edició del Fòrum s'ha debatut sobre el metavers com a futur d'innovació i sobre les possibilitats que té per al sector turístic.

Durant la seua intervenció, el secretari autonòmic s'ha mostrat “tecnocrític, però no tecnòfob” i ha insistit que “cal ser cauts, però abraçar l'emoció del que és nou”, i en aquest sentit ha reiterat l'aposta de la Generalitat per impulsar la intel·ligència turística, però sempre “identificant espais d'exclusivitat humana”.

El Fòrum Internacional de Turisme de Benidorm és un punt de trobada i reflexió dels agents turístics sobre temes estratègics per al sector turístic espanyol, impulsat per Turisme Comunitat Valenciana, la Càtedra d'Estudis Turístics Pedro Zaragoza Orts de la Universitat d'Alacant, l'Ajuntament de Benidorm, el Patronat Costa Blanca, la Fundació Turisme de Benidorm i Hosbec.

En el Fòrum s'ha debatut sobre el metavers en tres taules temàtiques: Què és el metavers i oportunitats per al turisme; Organització del viatge, estada i esdeveniments, i Viatja a través del metavers.

En la primera taula de debat, Què és el metavers i oportunitats per al turisme, han participat experts reconeguts, com ara la directora d'Innovació, Educació i Inversió d'Unwto, Natalia Bayona, i la Chief Metaverse Officer de Telefónica, Yaiza Rubio.

El diàleg de la segona taula temàtica, Organització del viatge, estada i esdeveniments, ha estat protagonitzat per Loreto Pérez Cuchet, Sales & Key Account Manager EMEA de Spazious; María Bilbao, cofundadora i CMO en Hotelverse, i Brian Vertone, cap de Projectes i Vendes en Walcon Virtual.

Finalment, en el debat sobre Viatja a través del metavers han participat el CEO de SIX3D, Alberto Lozano Porral; el director de Desenvolupament Digital en Renta 4 Banco, Miguel Jaureguízar Francés, i el CEO i cofundador d'Imascono, Héctor Paz.

Galeria d'imatges