President

Ximo Puig aposta per la sostenibilitat, la justícia social i el diàleg enfront dels actuals reptes que suposen l’emergència climàtica, la desigualtat i l’autoritarisme

27/10/2022
Ximo Puig aposta per la sostenibilitat, la justícia social i el diàleg enfront dels actuals reptes que suposen l’emergència climàtica, la ...
  • El president de la Generalitat ha participat en la sessió inaugural del Festival de les Humanitats de Dénia, junt amb el ministre d'Universitats
  • Defensa una Europa “solidària, íntegra i unida” per a recompondre les igualtats entre societats, i el feminisme per a assolir un progrés “just i real”
  • Denuncia l'assalt als valors democràtics que suposa l'avanç de l'autoritarisme i el populisme, i advoca pel diàleg i el pactisme
Dénia.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha defensat “la sostenibilitat, la justícia social i el diàleg” enfront dels actuals reptes que suposen “l'emergència climàtica, la desigualtat i l'autoritarisme”.

Així ho ha manifestat durant la seua intervenció en la sessió inaugural del Festival de les Humanitats de Dénia, en la qual també ha participat el ministre d'Universitats, Joan Subirats.

El president s'ha referit a l'actual context social i econòmic i, en concret, a la guerra a Ucraïna, la inflació o la transició energètica, i ha advocat per la sostenibilitat mediambiental, a través de l'impuls de la innovació i les energies renovables, així com per escometre una transició energètica “justa” per a pal·liar-ne els efectes.

Durant la seua intervenció, el cap del Consell també ha fet una crida a recompondre les igualtats entre societats, entre dones i homes, i entre ciutadans. En concret, ha defensat la necessitat de disposar d'una Europa “solidària, íntegra i unida”, així com apostar pel feminisme per a posar fi a la “gran frontera política del segle XXI” i assolir un progrés “just i real”.

De la mateixa manera, amb la finalitat de fer front a les desigualtats entre ciutadans, ha reivindicat “justícia social” per a acabar amb “la fractura social que corroeix la convivència i afebleix la democràcia”.

D'altra banda, ha denunciat l'actual avanç de l'autoritarisme i el populisme que estan produint “l'assalt global més consistent als valors democràtics i de tolerància des dels anys trenta”. En aquest sentit, ha mostrat la seua aposta pel diàleg i per assolir acords, especialment en matèria econòmica, “per a apagar la foguera del malestar”, ha manifestat.

Finalment, Ximo Puig ha agraït l'organització del Festival de les Humanitats, ja que ha assegurat que constitueix un fòrum de debat sobre qüestions imprescindibles per al futur de la Comunitat Valenciana.

El Festival de les Humanitats celebra la primera edició a Dénia, entre el 27 i el 29 d'octubre, i constitueix una trobada multidisciplinària entre pensadors influents i experts en economia, neurociència, medicina, antropologia, filosofia, història, geografia, pensament humanístic, ètica i cultura, entre moltes altres disciplines científiques i artístiques.

El fòrum s'ha estructurat en una desena de sessions de debat sobre ciència, tecnologia i humanitats per a reflexionar sobre les inquietuds de l'ésser humà en el món actual i sobre els canvis que esdevindran en un futur pròxim. Així mateix, es desenvoluparan activitats paral·leles, com ara espectacles de música i dansa, tallers i exposicions.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions del president de la Generalitat, Ximo Puig