President

Ximo Puig anuncia que el Consell injectarà més de 100 milions d'euros al sector ceràmic per mitjà dels pressupostos de 2023 per a mitigar l'impacte de la crisi energètica

01/11/2022
  • Els comptes de la Generalitat preveuen 50 milions d'euros per mitjà d'ajudes directes i 50 milions més en préstecs a llarg termini
  • El sector també pot concórrer a les diverses línies d'ajuda per a la inversió, que superen els 30 milions d'euros
  • El president de la Generalitat ha exigit al Govern d'Espanya la màxima cobertura a un sector clau per a l'economia valenciana i per a l'espanyola

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assenyalat aquest dimarts a Morella que el Consell injectarà per mitjà dels pressupostos de la Generalitat per a 2023 més de 100 milions al sector ceràmic per a mitigar l'impacte de la crisi provocada per la guerra d'Ucraïna.

En aquest sentit, Puig ha destacat que els pressupostos de la Generalitat atenen fonamentalment el que més importa en aquest moment, que és frenar la inflació i l'efecte que té en les famílies i l'economia, i en concret ajuden sectors com el ceràmic, el qual és un dels més afectats pels costos energètics.  

El cap del Consell ha explicat que, dels 100 milions d'euros per al sector ceràmic, 50 milions es distribuiran en ajudes directes amb la creació del fons valencià de resiliència del sector ceràmic i de la indústria intensiva en consum energètic.

A més, l'Institut Valencià de Finances comptarà amb un pressupost de 50 milions d'euros que posarà a la disposició de les empreses del sector ceràmic en préstecs a llarg termini. 

D'altra banda, el president ha indicat que en els pressupostos també estan disponibles les línies d'ajuda per a la inversió, gestionades per la Conselleria d'Economia, a les quals aquest sector pot concórrer juntament amb altres sectors industrials. Es tracta de més de 30 milions d'euros per a donar suport a la transformació industrial i per a avançar en els nous sistemes de tractament energètic, l'hidrogen verd o altres tipus de combustibles, ha remarcat.

Finalment, Ximo Puig ha reiterat que la Generalitat continuarà exigint al Govern d'Espanya que done la màxima cobertura a un sector clau per a l'economia valenciana i també per a l'espanyola, que durant molts anys ha estat aportant divises per al conjunt de l'economia espanyola i que ara requereix ajudes.

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions del president de la Generalitat, Ximo Puig