President
Mobilitat sostenible

Ximo Puig anuncia una inversió de 316 milions d’euros a Alacant per a impulsar la mobilitat sostenible i “millorar la cohesió social i territorial”

03/11/2022
Ximo Puig anuncia una inversió de 316 milions d’euros a Alacant per a impulsar la mobilitat sostenible i “millorar la cohesió social i territorial”
  • Reclama la connexió d'Alacant i València per AVE i l'impuls de les actuacions pendents per a finalitzar el corredor mediterrani
  • Assenyala l'aposta del Consell pel tramvia d'Alacant a Dénia, que ha comptat amb 150 milions d'inversió i conclourà enguany, i pel nou tramvia de Dénia a Gandia
  • Avança la licitació de la intermodal dels Estels i destaca l'impuls al nou transport a demanda per als municipis més xicotets
  • El president de la Generalitat ha clausurat la jornada sobre mobilitat en zones urbanes Cap a la ciutat zero
Alicante.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que la Generalitat invertirà 316 milions d'euros a Alacant per a impulsar la mobilitat sostenible, cosa que permetrà “millorar la cohesió social i territorial”.

Així ho ha avançat durant la seua intervenció en l'acte de clausura de la jornada sobre mobilitat en zones urbanes Cap a la ciutat zero, organitzada per la Càtedra Vectalia de Mobilitat de la Universitat d'Alacant, en la qual també ha participat la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró.

En el transcurs de l'acte, el president s'ha referit a l'aposta del Consell per impulsar el transport públic “de qualitat, descarbonitzat, i capaç d'oferir el millor servei possible”, perquè això contribueix a “millorar la qualitat de vida de la ciutadania”, ha assegurat.

En aquest sentit, ha advocat per una major connexió de tot el territori a través d'“una xarxa en forma de malla que supere centralitats ineficients”, mitjançant grans infraestructures com la connexió d'Alacant i València per AVE; l'impuls de les actuacions pendents per a finalitzar el corredor mediterrani; altres connexions com el tramvia d'Alacant a Dénia, que ha comptat amb 150 milions d'inversió i conclourà enguany, i el nou tramvia de Dénia a Gandia.

Així mateix, el cap del Consell ha avançat la licitació de l'estació intermodal dels Estels, així com l'impuls del nou transport a demanda que atendrà les necessitats de mobilitat dels municipis xicotets.

D'altra banda, ha considerat una prioritat l'actuació en les àrees metropolitanes i les grans ciutats per a “impulsar la descarbonització”. En aquest sentit, ha indicat que la Generalitat vol contribuir al “canvi urbà” amb els plans de mobilitat metropolitana per a Alacant-Elx, Castelló i València, que aposten per ciutats “més compactes, amb més zones de vianants i amb mobilitat més sostenible”.

El president també ha recordat les mesures adoptades per la Generalitat dirigides a facilitar l'accés al transport públic, com la integració tarifària; la rebaixa de preus, inicialment del 30 % i ara assoleix el 80 %, gràcies al suport del Govern d'Espanya, i la gratuïtat per als joves menors de 30 anys. Totes aquestes mesures han contribuït al fet que el transport públic a la Comunitat Valenciana, en el seu conjunt, siga “el més barat d'Espanya”, ha assegurat.

Finalment, ha instat a aprofitar l'oportunitat que suposen els fons europeus per a accelerar la mobilitat sostenible i afrontar les conseqüències del canvi climàtic, respecte del qual ha assegurat que es tracta d'una realitat incontestable, i ha considerat “clau” l'aliança publicoprivada per a accelerar aquest procés, sumant els esforços d'ajuntaments, Generalitat i iniciativa privada.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions del president de la Generalitat, Ximo Puig