President
Sanitat

Ximo Puig destaca l’aposta del Consell en la sanitat pública com a pilar de l’estat del benestar

05/11/2022
Ximo Puig destaca l’aposta del Consell en la sanitat pública com a pilar de l’estat del benestar
  • El president destaca l'esforç inversor que ha fet la Generalitat, que destinarà a Sanitat 8.258,8 milions d'euros en 2023, la qual cosa suposa un increment del 5,36 %
  • El cap del Consell ha visitat el nou centre de salut de Tres Forques de València, en la construcció del qual s'han invertit 3,5 milions d'euros i més de 300.000 euros en equipament
  • Amb una superfície reformada de quasi 3.000 metres quadrats, les noves instal·lacions compten amb 22 consultes de medicina familiar i àrea de pediatria i maternal
     

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat l'aposta i la inversió del Consell en la sanitat pública com a pilar de l'estat del benestar, i ha destacat la importància de l'atenció primària. 

Així ho ha manifestat Ximo Puig durant la visita que ha fet aquest dissabte al nou centre de salut de Tres Forques de València, “una reivindicació històrica del barri que hui fem realitat”, ha assegurat. 

El cap del Consell ha explicat que les noves instal·lacions són un exemple de qualitat de la sanitat pública valenciana, “que millorarà la vida de les persones que resideixen a Tres Forques”. 

Inversió en Sanitat

El president ha subratllat l'esforç inversor realitzat en la sanitat pública per la Generalitat, que hi destinarà un total de 8.258,8 milions d'euros, la qual cosa suposa un increment del 5,36 % i 420 milions més.  

Entre les actuacions més destacades per a 2023 es troben l'ampliació de l'Hospital Clínic de València, la posada en marxa del nou hospital d'Ontinyent, l'ampliació de l'hospital de la Marina Baixa i de l'hospital d'Orihuela, o les obres a l'Hospital General de Castelló.

Centre de Salut Tres Forques

El nou centre de salut de Tres Forques respon a les noves necessitats de demanda de serveis sanitaris que cal cobrir en la zona. Ha comptat amb una inversió de 3,5 milions d'euros i, a més, la Conselleria de Sanitat ha invertit 304.000 euros més en l'equipament d'aquest centre.

Les obres han consistit en la reforma d'un edifici de 3.000 metres quadrats, propietat de la Generalitat, l'ús del qual era administratiu fins ara. 
En centre consta de tres plantes i en la planta baixa s'ha situat una zona d'extraccions, així com l'àrea de pediatria i maternal. A més, inclou una base SAMU amb accés directe des del carrer.

En la primera planta se situa l'àrea de medicina familiar amb 14 consultes i en la segona planta han instal·lat 8 consultes més i la zona d'administració. La planta del soterrani es reserva per a instal·lacions, magatzems i vestuaris de personal. 

El Centre de Salut Tres Forques té una població adulta assignada de 16.587 persones, a les quals cal sumar la població pediàtrica de 1.974 xiquets i xiquetes. A més, la zona bàsica de salut té assignats els consultoris auxiliars de Fuensanta i Xirivella - Barri de la Llum.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions del president de la Generalitat, Ximo Puig