Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica

El Consell destina 120.000 euros a les càtedres de cooperació i desenvolupament de quatre universitats públiques valencianes

11/11/2022
  • Es desenvolupen activitats d'investigació, formació i documentació per a aconseguir les metes dels Objectius de Desenvolupament Sostenible

El Consell ha aprovat els acords pels quals la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica destinarà 120.000 euros a les càtedres de cooperació i desenvolupament de la Universitat de València (UV), la Universitat Politècnica de València (UPV), la Universitat d'Alacant (UA) i la Universitat Jaume I de Castelló de la Plana (UJI).

La difusió dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'Agenda 2030 de l'ONU marca les actuacions de les universitats dins dels convenis per a 2022. Per a fer-ho, compten amb una subvenció de 30.000 euros cadascuna.

Entre les activitats previstes destaquen les relacionades amb la formació a través de tallers i cursos, beques i premis per a treballs de fi de grau o de postgrau. Alhora, s'hi inclouen actuacions vinculades a la investigació orientada a la consecució de l'Agenda 2030.

Així mateix, per a informar i documentar els assoliments, avanços, bones pràctiques i actuacions desenvolupades pels diferents actors del desenvolupament sostenible per a aconseguir els ODS s'organitzen congressos, conferències, jornades, trobades estatals i internacionals, seminaris i xarrades; s'elaboren publicacions, i es difonen en internet i xarxes socials.

Cadascuna de les universitats públiques valencianes centra les seues actuacions a aconseguir els ODS directament vinculats a un dels eixos centrals de l'Agenda 2030: pau, aliances, planeta i persones.