Presidència

Castelló de la Plana adquireix la condició de Municipi Turístic

11/11/2022
  • Colomer ha anunciat que Castelló de la Plana s'uneix a les 20 destinacions declarades ja amb la nova regulació
  • Benicàssim, Peníscola, Alcalà de Xivert, Orpesa, Morella, Montanejos, Segorbe i Castelló de la Plana són reconeguts com a municipis turístics de la província de Castelló

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha anunciat que Castelló de la Plana ha obtingut la condició de Municipi Turístic, d'acord amb la nova Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat i amb l'Estatut del Municipi Turístic del Consell, que regula la "reconceptualització de la ciutat turística".

Per a Colomer, aquest distintiu "radica en la proactivitat i voluntat de ser una destinació turística intel·ligent, comprometre's en la lluita contra l'intrusisme, tindre un pla estratègic de turisme, a més de disposar d'un producte turístic de primer ordre i saber promocionar-lo i preservar-lo".

De la mateixa manera, ha emfatitzat la importància que atorguen aquestes destinacions a "cuidar el capital humà i apostar per l'accessibilitat, l'hospitalitat i els valors que sustenten el model turístic que volem".

El titular de Turisme ha donat l'enhorabona a la ciutat de Castelló de la Plana per l'obtenció d'aquesta condició, i ha agraït el treball de tot el sector turístic del municipi, "que ho ha fet possible", ha afegit.

La Comunitat Valenciana compta amb 21 destinacions amb el distintiu de Municipi Turístic, d'acord amb el nou Estatut del Municipi Turístic, regulat pel decret 5/2020 de regulació de l'Estatut i modificat pel Decret 203/2021, de 17 de desembre.

En concret, els municipis declarats amb la nova regulació de la província de Castelló són Benicàssim, Peníscola, Alcalà de Xivert, Orpesa, Morella, Montanejos, Segorbe i l'última incorporació, Castelló de la Plana.

D'altra banda, els municipis turístics de la província de València que compten amb aquesta distinció són la ciutat de València, Gandia, Cullera i Puçol.

Respecte a la província d'Alacant, són municipis turístics segons la nova regulació Benidorm, el Campello, Calp, Dénia, Finestrat, el Castell de Guadalest, Altea, Santa Pola i Guardamar del Segura.