Presidència
Pressupostos Turisme CV

El pressupost de Turisme per a la província de Castelló en 2023 supera els 16,3 milions d'euros

11/11/2022
Presentación Presupuestos Turisme CV en Castellón
  • Francesc Colomer ha presentat el pressupost de Turisme Comunitat Valenciana per a 2022 destinat a la província de Castelló
  • Turisme gestionarà, a més, 7,6 milions d'euros més procedents dels Fons Next Generation a la província de Castelló

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha presentat el pressupost de Turisme Comunitat Valenciana per a 2022 destinat a la província de Castelló, que ascendeix a 16.331.389 euros.

A més, Colomer ha destacat que el seu departament gestionarà altres 7.662.270 euros procedents dels fons Next Generation a la província. Així, el secretari autonòmic ha explicat que la suma del pressupost ordinari de Turisme i dels fons Next Generation aconsegueixen una inversió de vora 24 milions d'euros per a Castelló en 2023.

Colomer ha destacat que al pressupost s'afigen uns altres 7.662.270 euros procedents dels fons Next Generation a la província. Així, ha explicat que la suma del pressupost ordinari de Turisme i els fons Next Generation mostren una inversió de vora 24 milions d'euros per al turisme de la província de Castelló en 2023.

Francesc Colomer ha recalcat que el pressupost de Turisme per a la província de Castelló en 2023 "sosté un relat de transformació, evolució i modernització, a més de diversificació del sector turístic a la província", i ha afegit que "es pretén evolucionar turísticament tot l'ecosistema publicoprivat de la província en aquest exercici de vertebració, així com despertar la consciència sobre el gran potencial de futur que té la província".

Recinte de festivals a Benicàssim

Colomer ha anunciat que s'invertiran 2.160.000 euros en les partides de festivals a Benicàssim i ha explicat que s'hi inclouen els CdT de la província (CdT de Castelló i CdT de Morella-els Ports), la senyalització turística, la reparació, el manteniment i la millora dels recursos turístics.

Entre les novetats del pressupost de 2023 de Turisme per a la província de Castelló, Colomer ha ressaltat "una acció molt important i molt vinculada a un producte molt castellonenc, com són els festivals". En aquest sentit, el pressupost preveu un acord amb la ciutat de Benicàssim per a l'anualitat de 2023, de 500.000 euros, per a impulsar un nou recinte de festivals a Benicàssim.

El titular de Turisme ha ressaltat que la inversió es completarà en 2024 amb un milió d'euros més i ha remarcat que aquest recinte serà la "icona de la marca de Mediterranew Musix, que tindrà com a referència aquest recinte en sostenibilitat, descarbonització i transformació digital".

Colomer també ha anunciat que el pressupost preveu 442.000 euros per a donar suport a les associacions dels grans festivals, per a la transformació digital i en clau d'intel·ligència d'aquest sector. 

En aquesta línia, ha assenyalat que l'objectiu és que els grans festivals impulsen el model de Festivals Intel·ligents i ha recalcat que els festivals "han d'abordar la transició cap a un nou model per a atrapar les grans tendències de futur".

Impuls a l'estratègia promocional de la província

El pressupost de Turisme per a la província de Castelló preveu una inversió de 4,2 milions d'euros per a promocionar els productes i les destinacions de Castelló, tant en línia com fora de línia. En matèria de promoció turística, es destinen 819.000 euros per al desenvolupament i promoció del producte turístic, 391.299 euros mitjançant CreaTurisme, i per a accions de màrqueting en línia i informació turística, 3.032.900 euros. 

També s'ha previst una inversió total de 936.000 euros per a diverses accions de màrqueting i producte col·laboratiu amb diverses associacions i entitats, amb l'objectiu d'establir una "aliança amb actors importants per a nosaltres".

D'aquesta manera, se subscriuran acords amb els ajuntaments de Peníscola, Castelló de la Plana, Montanejos i Segorbe, així com amb AEROCAS, Introducing Castelló, CV Activa, les Gaiates o ASHOTUR.

Plans de dinamització i governança a la província de Castelló

Francesc Colomer també s'ha referit als huit plans de dinamització i governança turística que s'impulsaran en 2023 a la província. "Destinarem 560.000 euros en municipis del Penyagolosa, les Terres del Maestrat, la Plana de l’Arc, la Plana Baixa, els Ports, Espadà-Millars, l'Alt Palància i l'Alt Maestrat".

Destaca l'increment d'inversió per al pla de dinamització de la Mancomunitat Intermunicipal de l'Alt Palància, que en 2023 ascendeix a 200.000 euros per a impulsar accions en les zones afectades per l'incendi de l'estiu passat a Bejís.

Altres inversions 

Francesc Colomer també s'ha referit a la inversió de la Generalitat en els municipis de Castelló per mitjà del Fons de cooperació municipal per a municipis turístics, que comptarà amb 1.170.000 euros per a 2023.

A més, Turisme Comunitat Valenciana preveu per a l'any que ve 1.820.000 euros per a l'impuls a la competitivitat turística de la província. Així mateix, en el pressupost també preveu 3,1 milions d'euros per al programa del Bo Viatge per a la província de Castelló. 

Finalment, Colomer ha destacat la partida pressupostada de 70.000 euros per a la formació acordada mitjançant convenis. Per mitjà d'aquesta línia, se subscriuran convenis amb la Fundació Síndrome de Down Castelló i amb la Universitat Jaume I, per a contribuir a la creació d'un institut universitari turístic.

Galeria d'imatges