Hisenda i Model Econòmic

El Consell intensifica el condicionament de Parc Sagunt II davant de l'arribada de Volkswagen

12/11/2022
  • El consell d'administració d'Espais Econòmics Empresarials aprova les obres de les escomeses elèctriques de la segona fase del parc, per 1,2 milions d'euros
  • El Consell s'ha convertit, en només 3 mesos, en propietari dels 5 milions de metres quadrats dels terrenys on se situarà la gigafactoria
  • La previsió és que la transmissió de la propietat de les parcel·les es faça abans que acabe l'any, i posar en marxa les obres d'urbanització de tot el polígon durant el primer trimestre de 2023
  • La secretària autonòmica de Model Econòmic, María José Mira, destaca que "la nostra prioritat és accelerar el condicionament de la segona fase de Parc Sagunt per a la instal·lació de la fàbrica de bateries de PowerCo"

El Consell intensifica els treballs de condicionament del parc empresarial Parc Sagunt II davant de l'arribada de la gigafactoria del grup Volkswagen a Sagunt, on instal·larà la seua fàbrica de bateries impulsada per PowerCo. 

El consell d'administració d'Espais Econòmics Empresarials (EEE) ha aprovat les obres de les noves instal·lacions elèctriques per a Parc Sagunt II, que permetran electrificar el parc i que compten amb un pressupost d'1,2 milions d'euros.

Així mateix, l'avanç en el procés d'expropiació dels terrenys de Parc Sagunt ha permés que en tan sols tres mesos EEE siga propietari de quasi 6 milions de metres quadrats, en part dels quals se situarà la factoria. 

Espais Econòmics Empresarials també ha tret a licitació les obres que prepararan les parcel·les per a poder transmetre-les, és a dir, vendre-les en escriptura pública. 

Segons la secretària autonòmica de Model Econòmic, María José Mira, "la previsió és poder fer la transmissió de la propietat de les parcel·les que definitivament es quede Volkswagen abans de finalitzar l'any, i posar en marxa les obres d'urbanització de tot el polígon durant el primer trimestre de 2023".

María José Mira ha assegurat que "el Consell ha rebut amb alegria, però també amb molta responsabilitat, l'anunci. Els nostres equips no han deixat de treballar des del primer moment en què la firma va mostrar el seu interés per instal·lar-se a la Comunitat Valenciana".

"De fet –ha continuat–, abans de la decisió final de la companyia alemanya, ja vam posar en marxa el pla del projecte d'expropiació de Parc Sagunt II".

Potencial de la iniciativa

Parc Sagunt constitueix una de les actuacions econòmiques i industrials més importants escomeses per la Generalitat. L'èxit de la primera fase del parc, amb el 98 % de les parcel·les venudes, ha fet necessària l'ampliació i la posada en marxa de Parc Sagunt II.

"Però aquesta no ha sigut sempre la realitat d'aquesta infraestructura. En 2015 ens vam trobar que Parc Sagunt era un projecte abandonat i prop del concurs, que no atreia cap inversor. A partir d'aquest moment, des del Consell vam fer una aposta forta per revitalitzar el projecte i convertir-lo en una gran infraestructura que atraga empreses que generen creixement econòmic i creació d'ocupació en el nostre territori", ha indicat María José Mira. 

El parc, situat al costat d'un port amb accés directe als seus molls i amb connexió a les autovies A-7 i A-23, compta amb una ubicació excepcional a només 20 quilòmetres de la ciutat de València, de les universitats, dels instituts tecnològics i de l'aeroport, en un punt considerat com la porta natural del trànsit de mercaderies del sud d'Europa.

"Des del principi vam saber veure el potencial de la iniciativa i vam decidir apostar fort pel projecte i invertir per a condicionar el parc i dotar de serveis les parcel·les. El disseny senzill i rectangular d'aquestes facilita la implantació de qualsevol indústria, i els amplis vials, amb avingudes de dos carrils per sentit, faciliten la circulació de vehicles industrials", ha explicat la secretària autonòmica. 

Empreses com Mercadona, Crown Holding, Grupo Arnedo, Acotral, Zuvamesa, Jofemesa i Inlet Fish s'han instal·lat ja en Parc Sagunt, a les quals ara se sumarà Volkswagen amb la seua fàbrica de bateries operada per PowerCo. 

Talls de veu relacionats

Declaracions de la secretària autonòmica de Model Econòmic, María José Mira