Presidència

El secretari autonòmic per a la UE s'ha reunit amb una delegació de consells regionals de Finlàndia

15/11/2022
El secretari autonòmic per a la UE s'ha reunit amb una delegació de consells regionals de Finlàndia
  • La delegació finlandesa s'ha interessat per la transició digital i energètica de la Comunitat Valenciana
  • L'impuls de la mobilitat elèctrica i la implantació de la gigafactoria a Sagunt també s'han tractat durant la reunió

El secretari autonòmic per a la Unió Europea i Relacions Externes, Joan Calabuig, ha rebut una delegació dels consells regionals de Finlàndia, que s'ha traslladat a la Comunitat Valenciana per a conéixer diversos projectes que s'estan duent a terme en l'àmbit de la transició digital i energètica.

Després de la reunió, Joan Calabuig ha precisat que la delegació finlandesa s'ha interessat particularment per l'aposta valenciana per la mobilitat elèctrica, i per la decisió de Volkswagen d'implantar la seua gigafactoria de bateries a Sagunt, i la intenció de Ford de consolidar una planta de fabricació de vehicles elèctrics a Almussafes.
 
En el transcurs de la trobada també s'han tractat qüestions relacionades amb les polítiques de desenvolupament, cohesió i especialització intel·ligent; així com la interconnexió que hi ha entre el desenvolupament regional i la ciència i investigació. 

Finalment, el secretari autonòmic ha destacat les bones relacions que manté la Comunitat Valenciana amb les regions finlandeses, amb les quals comparteix estratègies en matèria d'emprenedoria, innovació i solucions energètiques, en el marc de les prioritats de la Unió Europea per als pròxims anys.

Galeria d'imatges