President
Presentació llibre

Ximo Puig enalteix "la valentia, independència i voluntat per transformar la societat" del treball periodístic de Josep Torrent 

15/11/2022
Ximo Puig enalteix 'la valentia, independència i voluntat per transformar la societat' del treball periodístic de Josep Torrent 
  • El president de la Generalitat ha participat en la presentació del llibre Josep Torrent. El periodisme compromés
  • Destaca que el periodista va demostrar una "gran sensibilitat pel seu país" i que ho va plasmar en els seus articles
València.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha participat en la presentació del llibre Josep Torrent. El periodisme compromés, que reuneix una selecció d'articles del periodista. L'acte s'ha desenvolupat al Museu Valencià de la Il·lustració (MuVIM). 

En el llibre, obra del periodista Ximo Ferrandis, s'ofereix un recorregut pel treball de Josep Torrent per mitjà de 58 articles que condensen 30 anys de la vida política de la Comunitat Valenciana. 

En el transcurs de l'acte, Ximo Puig ha valorat "la capacitat analítica, la independència de criteri i la valentia" d'un periodista que despertava també l'interés del lector "per la seua valentia i preocupació per transformar la societat". 

Així mateix, el president ha destacat "el rigor, la sensibilitat, l'equanimitat, la responsabilitat i la ironia per a construir el relat" que va demostrar Torrent al llarg de la seua carrera professional i en la seua producció periodística. 

Finalment, ha assenyalat que en els seus articles periodístics va demostrar "una gran sensibilitat pel seu país" i ha subratllat la defensa que va fer de la identitat valenciana i la seua contribució a "crear consciència" d'aquesta.

El llibre està inclòs en la col·lecció Papers de Premsa de l'Institut Alfons el Magnànim

Galeria d'imatges