President
Feria Destaca 2022

Ximo Puig advoca per una política industrial europea que garantisca la supervivència del sector ceràmic

16/11/2022
Ximo Puig advoca per una política industrial europea que garantisca la supervivència del sector ceràmic
  • Exigeix al Govern d'Espanya i a la Comissió Europea mesures de suport a aquest sector “fonamental” per a l'economia valenciana i espanyola
  • Destaca que el Consell ha posat a la disposició del sector 100 milions d'euros, dels quals ja han sigut sol·licitats per les empreses 25 milions en crèdits participatius
  • El president de la Generalitat ha visitat la fira Destaca 2022, organitzada per l'Ajuntament de Vila-real i l'UJI
Vila-real.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha advocat per una política industrial europea que garantisca la supervivència del sector ceràmic, i ha exigit al govern d'Espanya i a la Comissió Europea l'adopció de mesures de suport a aquest sector “fonamental” per a l'economia valenciana i espanyola.

Així ho ha manifestat durant la seua intervenció en la inauguració de la fira científica, tecnològica i d'innovació ‘Destaca 2022’, organitzada per l'Ajuntament de Vila-real i la Universitat Jaume I.

Ximo Puig ha assegurat que Europa ha estat immersa en un “procés de desindustrialització que ens ha desarmat des de la perspectiva econòmica”, la qual cosa ha perjudicat el teixit industrial durant la pandèmia i en l'actual situació d'escalada de preus, especialment energètics.

En aquest sentit, el cap del Consell ha reclamat el suport de totes les institucions al sector ceràmic, que ha considerat de “capital” per a l'economia, i ha insistit en la necessitat que el Govern d'Espanya adopte “almenys les mateixes mesures que els nostres competidors italians”.

Durant la intervenció, ha explicat l'aportació rellevant de la ceràmica a l'economia espanyola, especialment quant a exportacions, atés que més del 80 % de la seua producció es comercialitza a l'exterior, la qual cosa suposa “una aportació de gran importància per a la balança comercial”.

D'altra banda, ha fet referència al suport econòmic del Consell a la indústria ceràmica i ha recordat que s'han posat a la disposició del sector 100 milions d'euros, dels quals 25 ja han sigut sol·licitats per les empreses, mitjançant crèdits participatius a llarg termini, que contribuiran al seu enfortiment.

El president ha valorat que es tracta d'un sector “viable” i en innovació permanent a causa de la seua “visió empresarial potent” i a la seua vinculació amb la universitat, i ha reiterat l'aposta del Consell per aconseguir nous combustibles renovables, alternatius als combustibles fòssils, que contribuïsquen a la descarbonització i la lluita contra el canvi climàtic, al mateix temps que s'aconsegueix la sobirania energètica de la Comunitat Valenciana.

Destaca 2022

Impulsada per l'Ajuntament de Vila-real i la Càtedra d'Innovació Ceràmica de l'UJI, Destaca 2022 es realitza del 16 al 18 de novembre, en el Centre de Fires, Congressos i Trobades de Vila-real.

Es tracta d'un esdeveniment de transferència científica, tecnològica i d'innovació referent a Castelló i a la Comunitat Valenciana, i contribueix a generar sinergies entre institucions, empreses i centres d'investigació per a canalitzar el coneixement cap a l'àmbit socioeconòmic en un context de crisi i incertesa com l'actual.

Aquesta edició té la participació de més de 50 empreses i institucions, i coincidint amb la seua celebració també s'ha programat la Trobada Nacional de Materials, el Fòrum d'Innovació Oberta del CEEI Castelló i el Fòrum del Pensament d'ATC, així com el lliurament dels guardons de la Fundació Globalis.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions del president de la Generalitat, Ximo Puig