Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball
Suport internacionalització

Rafa Climent encapçala una missió institucional i comercial a Xile i el Perú

19/11/2022
  • L'objectiu de la missió és potenciar la presència de les empreses de la Comunitat Valenciana en aquesta regió d'Amèrica llatina
  • L'agenda institucional integra reunions amb entitats i ministeris de tots dos països per a millorar les relacions comercials i emprendre accions conjuntes
València.

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, acompanyat per la directora general d’Internacionalització, María Dolores Parra, encapçala una missió institucional i empresarial amb destinació a Xile i el Perú que se celebra la setmana que ve.

L’objectiu d’aquesta acció és acompanyar les 7 empreses exportadores valencianes que participen en aquesta acció i desenvolupar una agenda institucional que permeta reforçar la presència d’empreses i productes de la Comunitat Valenciana en tots dos mercats.

Entre els assistents a la missió comercial, destaquen dues firmes d’alimentació, un fabricant de materials de construcció, cosmètica i tres empreses de perfil tecnològic en el sector farmacèutic, l’automoció i l’enginyeria de processos.

Durant la seua estada a Xile, s’han programat reunions amb Prochile, entitat de suport a la internacionalització d’aquest país, amb l’objectiu de reforçar els lligams entre Xile i la Comunitat Valenciana i explorar línies de col·laboració.

Així mateix, està prevista una reunió amb els ministeris de Medi Ambient i l’Agència Xilena de Sostenibilitat que coordinen l’agenda legislativa i el pla d’acció d’aquest país, que aposta fortament per l’economia circular, entre altres.

En el cas del mercat peruà, està programada una reunió amb l’agència de promoció exterior amb l’objectiu d’intercanviar experiències i acordar el desenvolupament d’activitats conjuntes interessants per a les empreses peruanes i la Comunitat Valenciana, entre altres entitats.

A més, Rafa Climent visitarà les seus de diverses empreses tractores en tots dos mercats.


Exportacions de la Comunitat Valenciana


Xile és la quarta destinació més important a Amèrica llatina, i la sisena a Amèrica, per a la Comunitat Valenciana. L’any 2021, les exportacions han assolit un valor de 157 milions d’euros, la qual cosa representa un increment del 24 % respecte a l’any anterior.

Els articles valencians més demanats són els productes ceràmics i la maquinària mecànica i elèctrica. Aquests tres sectors concentren el 42 % de l’exportació valenciana a aquest mercat.

El Perú, per la seua banda, se situa com a la sisena destinació més important de la Comunitat Valenciana a Amèrica llatina i la huitena en el continent americà. La Comunitat Valenciana és la tercera comunitat autònoma més exportadora, amb un valor que va ascendir a 102 milions d’euros l’any 2021, la qual cosa representa un increment del 33 % respecte a l’any anterior.