Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica

El Consell aprova un conveni amb la Societat d’Avaluació de Polítiques Públiques per a determinar el compliment de compromisos de l’Open Government Partnership

25/11/2022
  • Els membres de l’OGP han de comptar amb un ens de monitoratge que durà a terme una avaluació independent del pla d’acció

El Consell ha aprovat el conveni de col·laboració entre la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica i la Societat Espanyola d’Avaluació de Polítiques Públiques per a avaluar el compliment dels compromisos adquirits en el pla d’acció per a l’Open Government Partnership (OGP).

La Generalitat s’ha incorporat recentment a l’OGP, organisme internacional que reuneix governs, ciutadania i organitzacions de la societat civil; món acadèmic, i sector privat per a promoure una governança transparent, responsable, inclusiva i participativa, que assegure la rendició de comptes.

Ser membre d’aquesta organització implica el desenvolupament i la implementació d’un pla d’acció compost principalment per una sèrie de compromisos de govern obert, elaborat amb la participació activa de la ciutadania i d’actors no governamentals.

Així mateix, els membres de l’OGP han de comptar amb un ens de monitoratge que durà a terme una avaluació independent del pla d’acció.

En aquest cas, la Societat Espanyola d’Avaluació de Polítiques Públiques, organització sense ànim de lucre, serà l’encarregada de fer aquesta tasca. Per a dur-ho a terme, realitzarà una avaluació inicial que oferisca un diagnòstic sobre el procés, així com sobre la qualitat del disseny dels compromisos inicials; farà una avaluació de la posada en marxa dels compromisos esmentats, a través d’una anàlisi de resultats, i finalment s’identificaran i s’analitzaran les lliçons apreses durant el procés i el seu resultat en concloure el pla d’acció.

L’avaluació inicial es realitzarà abans del 31 de desembre de 2022. L’aplicació del conveni no té repercussió econòmica per a cap de les parts.