President
Innovació aeroespacial

Ximo Puig anuncia que l’Aeroport de Castelló impulsarà la creació d’una incubadora d’empreses de l’Agència Espacial Europea

24/11/2022
Ximo Puig anuncia que l’Aeroport de Castelló impulsarà la creació d’una incubadora d’empreses de l’Agència Espacial Europea
  • Assenyala que el projecte pretén donar suport al naixement i la consolidació d’empreses emergents i la transferència d’innovació aeroespacial a altres sectors
  • Avança la construcció d’un nou centre integrat de Formació Professional per a 320 alumnes a les instal·lacions aeroportuàries
  • Destaca que en 2023 començaran les obres d’urbanització de la primera fase de la zona d’activitats complementàries per a crear un “nou pol industrial, empresarial i logístic”
  • El president de la Generalitat ha participat en la trobada empresarial del sector aeronàutic i aeroespacial Aeroport Castelló Business Forum 2022

 

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que l’Aeroport de Castelló impulsarà la creació d’una incubadora d’empreses de l’Agència Espacial Europea.

Així ho ha assenyalat durant la seua participació en la segona edició de la trobada empresarial del sector aeronàutic i aeroespacial Aeroport Castelló Business Forum 2022, en la qual també han participat la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, i la directora general d’Aerocas, Blanca Marín.

Ximo Puig ha assegurat que la posada en marxa de l’European Space Agency Business Incubator Center (ESABIC) té com a principal objectiu donar suport al naixement i la consolidació d’empreses emergents del sector aeroespacial, així com la transferència de solucions innovadores a partir de tecnologies de l’espai cap a altres sectors.

Així mateix, ha explicat que la Generalitat pretén impulsar dos centres incubadora d’empreses més a Alacant i València, vinculats a Districte Digital i al Consorci ValSpace, respectivament, de manera que els tres espais treballen en xarxa “per a generar sinergies amb el sector en tot el territori”.

El cap del Consell ha subratllat que Aerocas constitueix un “enclavament estratègic” per a la captació d’empreses, la qual cosa permetrà generar “més riquesa, oportunitats i ocupació”, i ha destacat que ja s’han instal·lat en aquest espai empreses de mecànica o del sector espacial com Arkadia o Comet.

Formació Professional d’aeronàutica

En el transcurs de l’acte, Puig ha mostrat l’aposta del Consell per impulsar la “generació de talent” a través de la formació professional que ja s’està impartint a les instal·lacions aeroportuàries, amb un centenar d’estudiants de quatre títols d’FP d’aeronàutica, i ha avançat que en 2024 començarà la construcció d’un nou centre integrat de Formació Professional amb capacitat per a 320 estudiants.

D’aquesta manera, ha assegurat que Aerocas esdevé un “pont directe” entre l’àmbit acadèmic i el teixit productiu, la qual cosa suposa adequar l’oferta formativa a les necessitats actuals i futures de les empreses.

Zona d’activitats complementàries

Finalment, el president ha avançat que l’any 2023 començaran les obres en la zona d’activitats complementàries per a crear un “nou pol industrial, empresarial i logístic”.

Aerocas ha previst una inversió de 3,4 milions d’euros destinada al projecte de les obres d’urbanització de la primera fase de la ZAC, que comprén un milió de metres quadrats i està inclòs en l’Estratègia valenciana de recuperació de la Generalitat.

En aquest sentit, ha assenyalat que aquesta actuació contribuirà a disposar de sòl de qualitat per a atendre futures necessitats, i ha assegurat que avançar planejament pot suposar “una oportunitat guanyada per a demà”, com ha succeït en el cas de Sagunt i la seua elecció per Volkswagen per a instal·lar la gigafactoria de bateries.

Diversificació de l’activitat

D’aquesta manera, la Generalitat aposta pel desenvolupament integral de l’aeroport de Castelló a través de la implementació d’una estratègia de diversificació de l’activitat. En l’àmbit comercial, l’aeroport ha operat en 2022 el nombre més gran de rutes regulars de la seua història, entre les quals destaca la posada en marxa recent de la línia de Madrid, que permet connectar Castelló amb la resta del món.

En paral·lel, junt amb la iniciativa privada, l’aeroport avança en altres àrees d’activitat de tipus industrial, com ho són el manteniment, la preservació i el desmantellament d’aeronaus. En aquest sentit, cal destacar la construcció d’un centre de manteniment d’avions o la posada en servei d’una plataforma industrial per a l’expansió d’aquestes activitats.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

Declaracions del president de la Generalitat, Ximo Puig